Merkez Bankası'ından Önemli Açıklama

Okuma Süresi: 1 Dakika
Merkez Bankası'ından Önemli Açıklama
Doviz.com
31.05.2018 10:53

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 24 Mayıs 2018'de yayınladığı finansal istikrar raporunda, Türkiye'nin finans sektörünün güçlü sermaye yapısına sahip olduğu açıklanmıştı. 

TCMB Mayıs ayı Finansal İstikrar Raporu'nu yayımladı

Merkezin yayınladığı raporda, "Bankacılık sektörünün aktif kalitesi ile güçlü likidite ve sermaye rasyoları finansal sistemin dayanıklılığını desteklemektedir" açıklaması yapılırken, bir önceki Kasım 2017 rapor dönemine kıyasla yurt içi finansal koşullarda sıkılaşma izlendiği belirtildi. 

Yayınlanan raporda kredi büyümesinin genel ortalamasına dönmesiyle ekonomide dengelenmenin başladığı belirtildi. "Dış talep gücünü korurken iç talep daha ılımlı bir eğilim sergilemektedir" denilirken, Artan korumacılık eğilimleri ve jeopolitik risklere rağmen küresel büyüme olumlu seyrini devam ettirmektedir" şeklinde açıklama yapıldı. 

Ayrıca raporda şu yedi maddeye de yer verildi:

 * Artan korumacılık eğilimleri ve jeopolitik risklere rağmen küresel büyüme olumlu seyrini devam ettirmektedir.

* Dış talep gücünü korurken iç talep daha ılımlı bir eğilim sergilemektedir.

* Kredi büyümesinin tarihsel ortalamalarına dönmesiyle ekonomide dengelenme eğilimi başlamıştır.

* Bir önceki Rapor dönemine göre yurt içi finansal koşullarda sıkılaşma gözlenmektedir.

* Bankacılık sektörünün aktif kalitesi ile güçlü likidite ve sermaye rasyoları finansal sistemin dayanıklılığını desteklemektedir.

* Reel sektörün kur riskinin yönetilmesi amacıyla uygulanan makro ihtiyati politika çerçevesi ekonominin şoklara direncini artıracaktır.

* TCMB sahip olduğu politika araçlarını fiyat istikrarını ve finansal istikrarı destekleyici biçimde kullanmaya devam edecektir.

REKLAMI KAPAT X