Merkez Bankası konut fiyatlarındaki değişimi açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Merkez Bankası konut fiyatlarındaki değişimi açıkladı
Doviz.com
17.07.2024 10:23

Merkez Bankası verilerine göre Konut Fiyat Endeksi (KFE), mayısta yıllık bazda yüzde 45 artarken, bu dönemde reel olarak yüzde 14,9 düşüş kaydetti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Mayıs 2024 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı.

Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan KFE (2017=100), mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,3 artarak 1273,5 oldu.

KFE, mayısta yıllık bazda yüzde 45 artarken, bu dönemde reel olarak azalış yüzde 14,9 oldu.

Üç büyük il için KFE değişimine bakıldığında nisanda bir önceki aya göre İstanbul için yüzde 1,1, Ankara için yüzde 2,4 ve İzmir için yüzde 2,6 artış görüldü.

Endeks değerleri geçen yılın aynı ayına göre ise İstanbul'da yüzde 35,3, Ankara'da yüzde 53,9, İzmir'de yüzde 44,2 yükseldi.

Kaynak: TCMB - Konut Fiyat Endeksi

İLGİLİ HABER Konut satışlarında sert düşüş Türkiye genelinde konut satışları haziranda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 düşerek 79 bin 313 oldu. Peki, bu dönemde en fazla hangi illerde konut satışı yapıldı? İşte detaylar..
İLGİLİ HABER Sektörel beklenti anketi sonuçlandı: Konut fiyatları yılın ikinci yarısında artar mı? KONUTDER anketine göre konut üreticileri önümüzdeki aylar için konut sektöründe daha olumlu bir hava öngörüyor. Ankette önümüzdeki 6 ay içerisinde kredili konut satışlarında yükseliş beklenirken, fiyatların artacağını düşünenlerin sayısında ise düşüş yaşandı.
REKLAMI KAPAT X