Merkez Bankası’ndan çalışanlarına çifte standart

Okuma Süresi: 1 Dakika
Merkez Bankası’ndan çalışanlarına çifte standart
Doviz.com
22.03.2023 19:28

Merkez Bankası, çalışanlarına performans kapsamında 2 ila 4 maaş arasında prim dağıtırken, İstanbul'a taşınmaya karşı çıkan personeline ise ikramiye vermedi.

Ekonomi yazarı Barış Soydan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasına karşı mahkemeye başvuran çalışanlara performans kapsamında prim vermediğini iddia etti.

Barış Soydan, konuyla ilgili paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Merkez Bankası'nda dün çalışanlara performans kapsamında prim verildi. Bazı yöneticiler ve çalışanlar 4 maaş, diğerleri 2 maaş ikramiye aldı. İstanbul'a taşınma kararına karşı mahkemeye başvuranlar ise hiçbir şey alamadı.

Merkez Bankası'nda sadece İstanbul'a taşınmaya karşı dava açanlar değil Murat Uysal'ın başkanlığı döneminden bu yana görevlerinden alınıp başuzman, danışman gibi kızak görevlere çekilenler de performans ödemesi alamadılar."

Kaynak: Barış Soydan - Twitter

Merkez Bankası'ndan ise konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. 

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ise geçen yılın temmuz ayında yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nı eylül sonu itibarıyla İstanbul’a taşımaya çalıştıklarını belirtmişti.

1930'da kurulduktan sonra ilk kez Ankara dışına çıkarılan Merkez Bankası ayrıca İstanbul Finans Merkezi'nde 60 katlı TCMB Kule'ye taşınacak.

Tıklayın: Bakan Kurum: İstanbul Finans Merkezi'ni nisan ayına bitiririz

REKLAMI KAPAT X