Milyarder yatırımcı Mobius, yatırımda fırsat sunan pazarları açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Milyarder yatırımcı Mobius, yatırımda fırsat sunan pazarları açıkladı
Doviz.com
21.06.2023 09:30

Milyarder yatırımcı Mark Mobius, gelişmekte olan pazarlarda büyük fırsat gördüğünü belirterek, Hindistan ve Güney Kore'nin avantajlarına değindi.

Deneyimli gelişmekte olan piyasalar fon yöneticisi Mark Mobius, Bloomberg haber ajansına gelişmekte olan piyasalardaki en büyük fırsatları nerede gördüğünü anlattı.

Buna göre Mobius, Tayvan üzerinde bir çatışma riskine rağmen hala Çin'e yatırım yaptığını belirtirken; Hindistan'ın altyapı ve Güney Kore'nin güzellik sektörlerinde fırsatlar olduğunu savundu.

Ancak, Hindistan'dan gelen sayıların daha iyi bir hikaye anlattığını belirten Mobius, "Hindistan'ın nüfusu daha büyük ve daha genç, ekonomisi de Çin'e kıyasla daha hızlı büyüyor" dedi.

İLGİLİ HABER Elon Musk: En kısa sürede Hindistan'a yatırım yapmak istiyorum Tesla CEO'su Elon Musk, "mümkün olan en kısa sürede" Hindistan'a yatırım yapmak istediğini duyurdu.

Hindistan'ın bu yılın başlarında ünlü Adani Group'u hedef alan satıştan çok etkilenmediğini belirten Mobius, "Baştan beri Adani ailesinin ağır bir şekilde kaldıraca dayandığı açıktı. Ancak, yaygın hataların kanıtı yoktu. Ayrıca, bir tane böyle olay Amerikan piyasasında olduğu gibi bizi caydırmaz çünkü Hindistan'da birçok mükemmel şirket var" değerlendirmesinde bulundu.

İLGİLİ HABER Asya'nın en zengin insanlarından biri olan Adani'nin zararı, 100 milyar doları aştı Asya'nın en zengin insanlarından Gautam Adani'nin şirketi Adani Group'un zararı, 24 Ocak'ta hisse senedi manipülasyonu ve muhasebe dolandırıcılığı yapmakla suçlanmasından bu yana 100 milyar doları aştı.
REKLAMI KAPAT X