Minneapolis Fed Başkanı Kashkari: “Getiri Eğrisi Potansiyel Durgunluğa İşaret Ediyor”

Okuma Süresi: 1 Dakika
Minneapolis Fed Başkanı Kashkari: “Getiri Eğrisi Potansiyel Durgunluğa İşaret Ediyor”
Doviz.com
24.04.2018 09:54

Cuma günü CNBC televizyonunda “Power Lunch” programına konuk olan Mineapolis Federal Reserve Bankası Başkanı Neel Kashkari, “Tahvil piyasası ABD ekonomisinin durgunluğa doğru gittiğini gösteriyor, bu da ileriye dönük olarak daha az sayıda faiz artışı yapılması gerektiğine işaret ediyor,” dedi. 

 

Kashkari’ye göre düzleşen getiri eğrisi, ya da değişik vadelerin getirileri arasındaki farkın küçülmesi güvenin azalmaya başladığı ve Fed’in faiz artırma sürecinin sonuna geldiğine işaret ediyor.  

 

"En azından potansiyel durgunluk için sarı ışık yanıyor,” diyen Kashkari,  sözlerine şöyle devam etti, “getiri eğrisindeki düzleşme nötr faizden, fazla uzak olmayabileceğimizi  gösteriyor,”.

 

2017 yılında yapılan 3 faiz artışında da karşı yönde oy kullanan Kashkari, bu yıl oy kullanmıyor.  

 

Ekonominin tam istihdam ve sağlıklı enflasyon durumuna yaklaştığını ve 1 veya 2 kez faiz artışının yeterli olacağını belirten Kashkari,  "Nötr duruşa geçmemiz gerekiyor. Şimdi soru şu, nötr neresi? Tüm ekonomiyi canladırmaya yönelik mali politikalara ve vergi indirimine ragmen getiri eğrisinin düzleşmesi nötre yakın olduğumuzu gösteriyor,” dedi.

 

Kashkari, ticaret savaşları ile ilgi endişe duyduğunu ancak henüz herşeyin daha çok lafta kaldığını belirtti. 

REKLAMI KAPAT X