Morgan Stanley, Merkez Bankası'na yönelik yeni faiz öngörüsünü açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Morgan Stanley, Merkez Bankası'na yönelik yeni faiz öngörüsünü açıkladı
Doviz.com
23.06.2023 16:54

TCMB’nin 27 ay sonra faizi artırmasının ardından Morgan Stanley ekonomistleri Türkiye ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı.

Buna göre banka ekonomistleri, TCMB’nin politika faizini 2 toplantıda toplam 500 baz puan artırarak yüzde 20'ye çıkarmasını beklediklerini söyledi.

Morgan Stanley ekonomistleri Hande Küçük ve Alina Slyusarchuk’un yayımladığı notta ayrıca TCMB faiz karar metninin açık bir şekilde enflasyona odaklandığı ancak sözlü yönlendirmenin netliğinin daha az olduğu vurgulandı.

İLGİLİ HABER "Karar metninde aslan payını enflasyon aldı" Ekonomist Prof. Dr. Burak Arzova Merkez Bankası’nın faiz artışını değerlendirdiği köşe yazısında, Merkez Bankası'nın PPK metninde enflasyon kelimesinin 10 kez yer aldığını belirterek, "Metinde aslan payını enflasyon aldı.” dedi.

Raporda faiz artırımının önemli bir adım olduğu ancak enflasyonu düşürmek için daha güçlü adımlar atılması gerektiğine de vurgu yapılırken, şunlar kaydedildi:

Yüzde 40 civarında mevcut enflasyon, liradaki son zayıflık ve asgari ücret, memur maaşı zamları gibi faktörleri göz önünde bulundurarak aralık ayında yüzde 49 civarında yıllık enflasyon bekliyoruz.

Politika seti makro düzeltmeye yardımcı olacak ancak politikalara reel faizlerde normalleşmenin eşlik etmesi gerekiyor.”

İLGİLİ HABER Şimşek’in açıklamalarından sonra dolar kurunda yükseliş hızlandı: Yabancı kurumlar ne söyledi? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kademeli artış söylemlerinin ardından dolar kurunda yükseliş hızlandı. Peki TCMB'nin faiz kararına yönelik yabancı kurumlar ne söyledi?
REKLAMI KAPAT X