Motorine beklenen zam kesinleşti: Güncel akaryakıt fiyatları (10 Nisan 2023)

Okuma Süresi: 2 Dakika
Motorine beklenen zam kesinleşti: Güncel akaryakıt fiyatları (10 Nisan 2023)
Doviz.com
10.04.2023 16:30

Brent petrolün 85 dolar seviyesine kadar yükselmesinin ardından motorin fiyatlarına gelmesi beklenen zam kesinleşti. Buna göre zammın gece saatleri itibarıyla pompa fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

Buna göre motorinin litre fiyatına 0,67 TL'lik zam uygulandı. Uygulanan zam gece saatleri itibarıyla pompa fiyatlarına da yansıyacak.

Motorine gece saatleri itibarıyla yansıyacak zammın öncesinde güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 20,42 liradan,

Benzinin litre fiyatı ise ortalama 22,44 liradan satılıyor.

Benzin ve LPG grubunda ise fiyat değişikliğine gidilmedi.

Yarın gece saatleri itibarıyla motorinin pompa fiyatlarına yansıyacak zammın ardından böylelikle motorin ve benzin fiyatları arasındaki makas da tekrar bir miktar kapanmış olacak.

2023 yılının başında ise benzin fiyatları 21,14 TL, motorin fiyatları ise 23,50 TL seviyesinden satılıyordu.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Bilindiği üzere akaryakıt fiyatları, serbest piyasa koşulları gereği dağıtım şirketi, il ve ilçelere göre küçük çapta farklılık gösterebiliyor. Bu sebeple akaryakıt güncel fiyatlarını dağıtım şirketi, il ve ilçe bazlı olarak akaryakıt sekmemizden takip edebilirsiniz.

Tıklayın: Brent petrol sıkılaşan arz ve büyüme endişeleri arasında dengelendi

REKLAMI KAPAT X