Motorinin ardından benzine de zam geliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Motorinin ardından benzine de zam geliyor
Doviz.com
14.02.2024 09:25

Motorin fiyatlarında gerçekleşen son artışın ardından benzin fiyatlarına da yarından itibaren zam gelmesi bekleniyor.

Motorinin litre fiyatına dün 2,59 TL zam yapılmıştı. Son zammın ardından İstanbul Avrupa yakasında motorinin litre fiyatı 44,29 TL’ye, benzinin litre fiyatı ise 39,40 TL’ye satılıyordu. (İl, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

Motorin zammının ardından sektör temsilcilerinin aktardığına göre 15 Şubat 2024 tarihinden itibaren (00.01) benzin grubunda 1,79 TL fiyat artışı bekleniyor. 

Motorin ve LPG fiyatlarında ise bir değişiklik beklenmiyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Akaryakıtta tabela değişti: Motorine büyük zam geldi Motorinin litre fiyatında gece saatlerinden itibaren geçerli olacak şekilde artışa gidildi. İşte zam sonrası güncel akaryakıt fiyatları..
REKLAMI KAPAT X