MSB'den 'bedelli askerlik ücreti' açıklaması

Okuma Süresi: 2 Dakika
MSB'den 'bedelli askerlik ücreti' açıklaması
Doviz.com
04.07.2024 12:56

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik ücret ile ilgili, "Hazine ve Maliye Bakanlığınca 2024 yılı ikinci altı ayı için bedelli askerlik tutarına ilişkin bilgilendirme 'Mali ve Sosyal Haklar' genelgesi yayınlandıktan sonra yapılacaktır" açıklamasını yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bedelli askerlik ücreti ile ilgili konuşan Tuğamiral Aktürk, bedelli askerlik tutarının, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendiğini ve miktar konusundaki belirsizliğin ortadan kaldırıldığını ifade etti.

Aktürk, "Hazine ve Maliye Bakanlığınca 2024 yılı ikinci altı ayı için bedelli askerlik tutarına ilişkin bilgilendirme 'Mali ve Sosyal Haklar' genelgesi yayınlandıktan sonra yapılacaktır" dedi.

Yıllara göre bedelli askerlik ücreti

https://static.doviz.com/images/content/1719993831.png

Kaynak: Wikipedia

Bedelli askerlik ücreti nereye yatırılıyor?

Bedelli askerlik başvuruları hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Başvuruların ardından da ödeme süreci başlıyor.

Başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabiliyor.

Bedelli askerlik ücretine taksit yapılıyor mu?

7179 sayılı Askeralma Kanunu 9'uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği'nin 61'inci maddesi gereğince bedelli askerlik hizmeti için belirlenen tutarlar peşin olarak ödenmekte olup taksit yapılamıyor.

İLGİLİ HABER Yeni bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? Memurlara yapılan yüzde 19,31 zam sonrasında bedelli askerlik ücretinin de aynı oranda artması bekleniyor. İşte memur zammı sonrasında bedelli askerlik ücretinde hesaplanan yeni rakam..
Etiketler: MSB bedelli askerlik
REKLAMI KAPAT X