Nestle'den İsrail’deki fabrikasına ilişkin yeni karar

Okuma Süresi: 1 Dakika
Nestle'den İsrail’deki fabrikasına ilişkin yeni karar
Doviz.com
19.10.2023 11:09

Nestle, İsrail'deki bir üretim fabrikasını güvenlik nedeniyle geçici olarak kapattığını duyurarak, bu adımı atan ilk tüketici ürünleri şirketi oldu.

Nestle, İsrail’deki bir üretim fabrikasını çalışanların güvenliği nedeniyle “tedbir” amaçlı “geçici olarak kapattığını” açıkladı.

Bazı küresel şirketler Orta Doğu'daki gerilimlerin ardından faaliyetlerini geçici olarak durdurmuş ve çalışanlarının evden çalışmasını istemişti.

İLGİLİ ANALİZ Orta Doğu gerginliğine küresel şirketler nasıl tepki verdi? Hamas ve İsrail kuvvetleri arasında 7 Ekim sabahı patlak veren çatışmalar sebebiyle bazı küresel şirketler İsrail’deki faaliyetlerini geçici olarak askıya aldı. Faaliyetlerini askıya alan şirket sayının ise gerginliğin kapsamına göre genişlemesi beklenebilir.

Buna göre perakende, sağlık hizmeti ve petrol şirketleri bölgedeki duruma ilişkin planlarını açıklarken, uluslararası paketli gıda üreticileri şimdiye kadar çatışmalar karşısında sessiz kalmıştı.

Paketli gıda sektörü böylelikle çocuk bezi ve bebek maması gibi temel ürünleri satmaya devam ederek hala kısmen faaliyet göstermeye devam ettiği için eleştirilerin de odağı haline gelmişti.

İLGİLİ HABER İsrail saldırılarının ardından Gazze'de son durum İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, binlerce kişinin ölümüne neden olurken diğer yandan şehrin ekonomisinin de çökmesine yol açtı.
REKLAMI KAPAT X