OECD, Çin'in yeniden açılmasının etkisiyle 2023 için daha iyimser

Okuma Süresi: 1 Dakika
OECD, Çin'in yeniden açılmasının etkisiyle 2023 için daha iyimser
Doviz.com
23.01.2023 17:08

OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann, Çin'in dışa açılmasının ardından küresel ekonomi üzerinde daha iyimser olduğunu açıkladı.

Mathias Cormann, Nikkei Asia'ya verdiği röportajda, "Çin, küresel ekonomide çok ciddi bir oyuncu, Çin'de ekonomik toparlanmanın olması küresel talebin de artacağı anlamına geliyor." dedi. 

Ancak Ukrayna'daki savaşın ekonomi üzerinde olumsuz etki yaratmaya devam ettiğini de belirten Cormann, "Çin'deki darboğazlar hafiflemeye başladıkça küresel iyimserlik daha fazla artacaktır. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığının enerji için küresel talep yapısı üzerinde hala etkileri var. Enerji tedarikini çeşitlendirmemiz ve enerji üretimini artırmamız gerekli." dedi. 

Cormann ayrıca Çin'de tedarik darboğazların hafiflemesiyle birlikte küresel ekonomi için ekim ve kasım aylarının daha rahat geçebileceğini sözlerine ekledi.

OECD ise küresel ekonomiye ilişkin son tahmininde, ekonominin 2023 yılında yüzde 2,2 oranında büyümesini beklediğini açıklamıştı. 2022 yılı için ise bu oran yüzde 3,1 seviyesindeydi.

REKLAMI KAPAT X