“Önümüzdeki bir yılın en büyük sorunu enflasyon olacak"

Okuma Süresi: 1 Dakika
“Önümüzdeki bir yılın en büyük sorunu enflasyon olacak
Doviz.com
21.07.2023 14:34

Merkez Bankası’nın faizi 250 baz puan artışla yüzde 17,50’ye çıkarması sonrasında Prof. Dr. Şenol Babuşcu, konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Anayurt gazetesinden Halil Yatar’ın haberine göre Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Bu faiz kararı ile enflasyon ile mücadele edilemez. Son iki yıldır enflasyona karşı bir mücadele de yok. Enflasyon ile mücadele için market timleri oluşturduk marketlere fiyatları düşürün dedik. Bu dünyada enflasyon ile mücadelede ilk defa kullanılan bir metot. 2 yıldır enflasyon ile mücadelede gelinen nokta yüzde 19’dan yüzde 38’e çıktı.

Temmuz ayında enflasyon yüzde 10’lara kadar çıkacaktır. Yıl sonuna kadar yüzde 70’li rakamları görecektir. Vergi zamları yapıldı, kur artışlarına bağlı ithal malların fiyatları arttı. Biz bunları yaparak enflasyonu düşüremeyiz. Alım gücünü artırarak enflasyonla mücadele edilebilir.

Enflasyon oranında maaşlara zam yapmak çözüm değil. Yıl sonunda yeniden maaş zamları, vergi zamları yapılacak. Bir sarmala girdik çıkamıyoruz. Bunun sonu da hiperenflasyondur. Enflasyon önümüzdeki bir yılın en önemli sorunu olacaktır.”

İLGİLİ HABER Ekonomistlerin faiz kararına ilk tepkisi nasıl oldu? Merkez Bankası’nın merakla beklenen faiz kararını açıklamasının ardından ekonomistler de karara ilişkin değerlendirmede bulunmaya başladı. İşte ekonomistlerin ilk yorumları..
REKLAMI KAPAT X