Otomotivde ekim rekoru: En çok satan marka ve modeller

Okuma Süresi: 2 Dakika
Otomotivde ekim rekoru: En çok satan marka ve modeller
Doviz.com
02.11.2023 13:26

Otomobil ve hafif ticari araç satışı, ekimde 101 bin 367 adet ile rekor tazeledi. Peki, ekim ayında en çok satan marka ve modeller neler oldu? İşte detaylar..

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) ekim ayı verilerine göre Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55,4 artarak 101 bin 367 adet seviyesine ulaştı.

Yılın ilk dokuz ayında ise otomobil satışları yüzde 63,7 büyüyerek 958 bin 942 adet olarak gerçekleşti.

Ekim ayında en çok satan markalar

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci’nin aktardığına göre ekimde Fiat'ın liderliği devam ederken, kampanya atağına kalkan Toyota 3. sıraya yükseldi.

Son 2 aydır ilk 3 sırada yer alan Chery 9. sıraya gerilerken, Togg 11. sırada yer aldı. Yönetimsel sorunlar yaşayan Tesla ise 25. sıraya kadar geriledi.

Kaynak: Emre Özpeynirci – X

Model bazlı en çok satanlar

Markaların model bazlı satışları incelendiğinde ise liderlik koltuğunu Yeni Clio’nun Egea’dan aldığı görüldü.

Renault Clio yenilenen yüzüyle ekim ayında atağa kalkarak en çok satılan model olurken, yılların lideri Egea ikinci, Corolla ise kampanya rüzgarı ile 3. sırada yer aldı.

Togg T10X'in 5. sırada yer aldığı listede bir diğer sürpriz ise 7. sırada yer alan Qashqai oldu.

Kaynak: Emre Özpeynirci – X

Türkiye’de yıllar itibarıyla otomotiv satışları

Öte yandan son yıllarda hem üretim hem de pazar anlamında yükselişe geçen Türk otomotiv sektörünün büyümesinin satış rakamlarına da yansıdığı görüldü.

Buna göre Türkiye otomotiv pazarına ilişkin 1993 yılından bu yana yıllık satış rakamları şöyle listelendi:

İLGİLİ HABER İcralık otomobiller satışa çıkıyor: Yediemin araçları, ikinci el piyasasını nasıl etkiler? Adalet Bakanlığı’nın muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli araçların tasfiyesine ilişkin düzenleme bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Peki, 700 bin adet aracın piyasaya gireceği ve bu araçların otomotiv sektöründe fiyatları düşüreceği iddiaları doğru mu? İşte uzmanlardan konuyla ilgili yorumlar..
REKLAMI KAPAT X