Özgür Demirtaş’tan yeni emekli maaşı sonrası açıklama

Okuma Süresi: 1 Dakika
Özgür Demirtaş’tan yeni emekli maaşı sonrası açıklama
Doviz.com
17.01.2024 09:00

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, emekli maaşlarına yapılan ek zammın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, X sosyal medya platformu üzerinden bir mesaj paylaşarak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamu kurumlarına bir mektup gönderdiğini hatırlattı.

Şimşek’in mektubunun son derece doğru bulduğunu belirten Demirtaş, siyasetçileri de tasarruf yapmaya çağırarak, şu ifadeleri kullandı:

“Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in Kamuya gönderdiği mektup son derece doğru (geç bile kaldık). Hükümetin ve siyasetçilerin çok ciddi tasarruf yapması gerekiyor. Siyasetçilerin ve kamunun her türlü lüks tüketimden kaçınması şart. Bütçe ciddi sıkıntıda.”

İLGİLİ HABER Mahfi Eğilmez yazdı: Bir bütçe faciası 2023 yılı bütçe uygulama sonuçlarını değerlendiren ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye'nin para ve maliye politikası uygulamalarında bilimin dışına çıktığı için, 'bir bütçe faciası' yaşadığını söyledi.

Ünlü ekonomist, bir diğer paylaşımında ise emeklilere ilişkin şunları söyledi:

“Allah emeklilere sabır versin… Ülke insanlara zorla ekonomi ve finans öğretiyor. Şimdi anladınız mı faizi gereğinden fazla düşüren Türkiye Ekonomi Modelinin nelere yol açtığını? Resmen aylarca yalvardım yapmayalım diye…”

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye yönelik ek zammı ve en düşük emekli maaşını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılının ilk Kabine toplantısının ardından milyonlarca emeklinin beklediği ek zam oranını ve en düşük emekli maaşını açıkladı.
REKLAMI KAPAT X