Piyasa katılımcılarının Biden'ın yarıştan çekilmesine ilk tepkisi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Piyasa katılımcılarının Biden'ın yarıştan çekilmesine ilk tepkisi
Doviz.com
22.07.2024 09:18

ABD'de başkanlık seçimleri piyasanın gündeminde ilk sıralara oturdu. Joe Biden'ın yarıştan çekilmesi sonrası Reuters, piyasa uzmanlarının ilk yorumlarını derledi.

Hisse senedi piyasalarında kripto varlıklara kadar tüm varlık sınıflarında senaryolar ABD seçimlerine göre oluşturulurken, Biden'ın adaylıktan çekilmesi piyasa koridorlarını da hareketlendirdi.

Biden'ın çekilmesinin hemen ardından gelen yorumları ise Reuters haber ajansı derledi. İşte Biden'ın çekilmesi sonrası piyasanın ilk tepkileri...

Brian Jacobsen-Annex Portföy Yönetimi Başekonomisti

Bu kez tam bir rekabet söz konusu. Biden aday kalsaydı, ihtimaller sadece Trump'ın kazanması lehine değil aynı zamanda Cumhuriyetçi bir süpürme olması lehine de giderek artacaktı. Şimdi yine yarış var. Yatırımcılar sonucun olasılıklarını yeniden değerlendirdikçe Trump'ın seçilmesine yönelik senaryolar muhtemelen biraz gerileyecek. Bu, küçük sermayeli şirketler, finans, enerji ve kriptoda küçük bir geri çekilme görülebileceği anlamına geliyor, ancak Trump hâlâ avantajlı.

Jack McIntyre-Brandywine Küresel Yatırım Yönetı̇mı̇ Küresel Sabit Getirili Varlıklar Portföy Yönetı̇cisi

Bence genel olarak bu durum piyasalar için en azından geçici olarak olumlu olacak... Özellikle iş döngüsünün neresinde olduğumuz ve daha da önemlisi büyüme ve enflasyonun neresinde olduğumuz göz önüne alındığında, muhtemelen tahvil piyasası için olumlu olacak. Eğer bu bizi bölünmüş bir hükümete doğru götürürse, bunun piyasa için olumlu olacağından şüpheleniyorum.

Jamie Cox- Harris Finans Grubu Yönetici Ortağı

Kimin aday olacağı sorusu yatırımcıların zihnine çok büyük bir şekilde yeniden girecek. Demokratların adayı belli olana kadar piyasalar son derece dalgalı olacak. Bu muhtemelen dolar aracılığıyla sabit getirili varlıklar ve hisse senetlerinde dalgalanma yaratacak.

Gina Bolvin-Bolvin Portföy Yönetimi Grubu Başkanı

Biden'ın adaylıktan çekilmesi yepyeni bir siyasi belirsizlik seviyesi. Bu, gecikmiş olan piyasa oynaklığı için bir katalizör olabilir.

İLGİLİ ANALİZ Bu hafta piyasaların takip edeceği 5 önemli gelişme Bu hafta piyasalar başta TCMB’nin faiz kararı olmak üzere, Fed’in enflasyon göstergesini, PMI verilerini, devam eden kazanç sezonunu ve ABD’de başkanlık yarışına yönelik gelişmeleri gelişmeleri takip edecek.
REKLAMI KAPAT X