Powell'ın konuşması Fed'in faizleri indirmeye hazırlanmakta olduğu yorumlarına yol açtı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Powell'ın konuşması Fed'in faizleri indirmeye hazırlanmakta olduğu yorumlarına yol açtı
Doviz.com
10.07.2019 15:56

Fed Başkanı Jerome Powell'in Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'ne sunmak için hazırladığı yarı yıl raporuna ilişkin konuşması, Fed'in ay sonunda yapılacak FOMC toplantısında faiz oranını indirmeye hazıranıyor olabileceği yorumlarına yol açtı.

Powell, Finansal Hizmetler Komitesi'ne sunumunun metnini toplantı öncesinde basın ile paylaştı. Fed Başkanı konuşma metninde ABD ekonomisinde görünümün son haftalarda iyileşme göstermediğini ifade etti. "Son FOMC toplantısından bu yana, ticari gerginlikler etrafındaki belirsizlikler ve global ekonominin gücü konusunda endişeler ABD'nin ekonomik görünümü üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor" ifadelerini kullanan Powell, "Enflasyon baskıları ise cansız olmayı sürdürüyor" dedi.

İstihdam piyasasının sağlıklı olmaya devam ettiğini ve ilk çeyrekte zayıf olan tüketici harcamalarının toparlanarak istikrarlı seyir izlemekte olduğunu aktaran Powell, "Bizim ekonomik büyüme için temel görünümümüz güçlü olmaya devam ediyor" dedi. Ancak Powell, görünüm için riskelere de işaret etti ve işletme yatırımlarında büyümenin kayda değer şekilde yavaşladığına dikkat çekti. Powell, bu yavaşlamanın muhtemelenh ticaret konusundaki endişeleri yansıttığını da belirtti.

REKLAMI KAPAT X