Prof. Ahmet Ercan depremlere karşı en güvenilir 21 ili açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Prof. Ahmet Ercan depremlere karşı en güvenilir 21 ili açıkladı
Doviz.com
07.09.2023 10:33

Prof. Dr. Ahmet Ercan, olası depremlere karşı Türkiye'nin en güvenli illerini sıraladı. Paylaşılan listede ise Karadeniz illerinin ağırlıkta olması dikkat çekti. İşte Ercan'a göre depremlere karşı en güvenilir 21 il..

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden sıklıkla deprem haberleri gelirken, uzmanlar da depremlere karşı uyarılarını sürdürüyor.

Buna göre Naci Görür, Konya ve Erzurum'da gerçekleşen depremlerin ardından iki yeni şehir için deprem uyarısında bulunmuştu.

İLGİLİ HABER Naci Görür'den iki şehir için deprem uyarısı Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Konya ve Erzurum'da gerçekleşen depremlerin ardından iki şehir için deprem beklediğini duyurdu.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise Türkiye’de depreme karşı güvenli olduğunu savunduğu 21 ili sıraladı.

Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, şunları kaydetti:

“Yıkıcı deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli önde gelen illeri: Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin , Mardin, Siirt, Batman, Ş.Urfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Ankara.”

İLGİLİ HABER Türkiye'de 8,3 milyon konutun deprem sigortası yok: Sigortalılık oranı en yüksek iller 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin ardından uygulamaya konulan Zorunlu Deprem Sigortası’nın sayısı pek çok ilde oldukça az seyrediyor. Buna göre, Türkiye'nin en kalabalık kenti olan İstanbul'da her 3 konuttan birinin deprem sigortasının olmadığı görülüyor. Peki en fazla sigortalılık oranı hangi ilde bulunuyor?
REKLAMI KAPAT X