Rusya: Türkiye ile turizmde ödeme krizi yok

Okuma Süresi: 1 Dakika
Rusya: Türkiye ile turizmde ödeme krizi yok
Doviz.com
08.03.2024 15:05

Türkiye ile Rusya arasındaki ödemelerde bir süredir "ABD yaptırımları" kaynaklı sıkıntılar yaşanmasının ardından gözler de turizm sektörüne çevrilmişti. Yaz sezonu için yapılan rezervasyon ödemelerinde ise önemli bir problemin söz konusu olmadığı bildirildi.

ABD yaptırımları nedeniyle Türkiye ile Rusya arasında bir süredir ticaret ödemelerinde sıkıntı yaşanmasının ardından ödeme sorunun turizm sektörünü nasıl etkileyeceği merak konusu olmuştu.

Ekonomi gazetesinin haberine göre, Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Rus ve Türk şirketleri arasındaki ödemelerde önceki yıllarda da zaman zaman sorunların ortaya çıktığını, ancak bunların sistemik sorunlar olmadığını ve şimdilik turizm pazarına ciddi bir etkileri bulunmadığını söyledi.

Lomidze, konuyla ilgili paylaşımında ayrıca, "Üyelerimiz, Türk ortaklarla çalışmalarının normal şekilde devam ettiğini belirtiyor. Yaza yönelik talebin azalması için herhangi bir neden görmüyoruz." ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Rusya ile ilişkilerin bozulması nelere yol açabilir? ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırımları kapsamında Türk bankacılık sistemine yönelik tutumu, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler üzerindeki baskıyı artırıyor. Peki, Rusya ile ilişkilerin bozulması nelere yol açabilir? İşte BİRKONFED Genel Başkanı Ünsal'ın konuya ilişkin yorumları..
İLGİLİ HABER Turizmde 2028 hedefleri belirlendi Meclis’e sunulan 12. Kalkınma Planı ile Türkiye'nin turizm hedefleri de belli oldu. Buna göre 2028 yılında turizmde 100 milyar dolar gelir ve 82,3 milyon ziyaretçi sayısına ulaşılması hedefleniyor.
Etiketler: Rusya Türkiye turizm ATOR
REKLAMI KAPAT X