Şimşek, Almanya Maliye Bakanı Lindner ile bir araya geldi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Şimşek, Almanya Maliye Bakanı Lindner ile bir araya geldi
Doviz.com
13.10.2023 16:27

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, IMF/Dünya Bankası toplantıları için gittiği Fas Marakeş’te Almanya Maliye Bakanı Lindner ile bir araya geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fas’ın Marakeş kentinde gerçekleştirilen Dünya Bankası Grubu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Yıllık Toplantıları kapsamında Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner ile bir araya geldi.

Şimşek, sosyal medya hesabından söz konusu görüşmeye ilişkin paylaşımda bulundu.

Buna göre Şimşek, “Marakeş’de Bakan Lindner ile bir araya gelmekten keyif aldım. Almanya-Türkiye ve Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinin daha da geliştirilmesine yardımcı olmak için birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Ekonomistlerden yorum

Ekonomist Timothy Ash, toplantılara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakan Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın IMF toplantılarının yıldızı olduklarını ve burada tutarlı bir reform ve düzenleme mesajı verdiklerini bildirdi.

Bakan Şimşek, Ash’in paylaşımına teşekkür ederek, “Türkiye’nin güçlü bir hikayesi olduğu göz önüne alındığında, yatırımcı ilgisi şaşırtıcı değil. Fiyat istikrarının sağlanması, mali disiplinin yeniden sağlanması ve yapısal reformların uygulanması da dahil olmak üzere taahhütlerimizi yerine getirmeye kararlıyız” değerlendirmesinde bulundu.

IIF Başekonomistinden Şimşek yorumu

Öte yandan, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks da toplantılar kapsamındaki bir oturumda bir araya geldiği Bakan Şimşek’e yönelik paylaşım yaptı.

Brooks, paylaşımında şunları kaydetti:

“Şimşek ile Türkiye’nin gidişatını tartışmak benim için büyük bir onur ve mutluluktu. Bakan, Türkiye’nin ortodoks politikalara geçişini ve Mart 2024’te yapılacak belediye seçimlerini büyük bir samimiyet ve netlikle anlattı. Dinleyicilerimiz derinden ve olumlu bir şekilde etkilendi.”

İLGİLİ HABER Yabancı yatırımcılar Bakan Şimşek ile yapılan toplantıyı değerlendirdi: Hangi yabancı, ne dedi? Bank of America (BofA), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yabancı fon yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıya ilişkin izlenimleri aktardığı bir not yayımladı.
REKLAMI KAPAT X