Şimşek: Tasarruf paketinin etkisi yaz sonunda duyurulabilir

Okuma Süresi: 1 Dakika
Şimşek: Tasarruf paketinin etkisi yaz sonunda duyurulabilir
Doviz.com
14.05.2024 16:43

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf paketinin bütçede ne kadarlık bir etki yaratacağının yaz sonunda yapılması planlanan OVP gözden geçirmesinin bir parçası olarak duyurulabileceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brüksel’de düşünce kuruluşu Bruegel’in düzenlediği Türkiye konulu panelin ardından Bloomberg haber ajansının sorularını yanıtladı.

Kamuda tasarruf paketinin bütçede ne kadarlık bir etki yaratacağının yaz sonunda yapılması planlanan OVP gözden geçirmesinin bir parçası olarak duyurulabileceğini söyleyen Şimşek, “Kur Korumalı Mevduat’tan tam çıkış için hiçbir zaman kesin tarih vermedik” dedi ve bu sürecin piyasayı bozmadan izleneceğini belirtti.

Rusya ile ihracat konusunda da değerlendirmede bulunan Şimşek, “Yaptırım uygulanan kişi ya da kuruluşlarla ticaret yapmıyoruz ve yaptırım uygulanan mallardan da kaçınıyoruz” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Kamuda tasarruf paketinin detayları açıklandı Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıda kamuoyuna açıklandı.
REKLAMI KAPAT X