Şimşek ve Erkan, yeni yılda ilk olarak ABD'ye gidecek

Okuma Süresi: 1 Dakika
Şimşek ve Erkan, yeni yılda ilk olarak ABD'ye gidecek
Doviz.com
08.11.2023 15:25

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın ocak ayında önce New York’ta düzenlenecek yatırımcı toplantısına sonra ise Davos’a gideceği bildirildi.

Bloomberg HT’nin konuya yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, ABD’ye gidecek.

Buna göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, ocak ayının ikinci haftası New York’ta JPMorgan Chase & Co tarafından düzenlenen yatırımcı toplantısına katılacak.

Yetkililere göre Şimşek ve Erkan, yatırımcı toplantısının ardından 15-19 Ocak 2024 tarihlerinde İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenecek Dünya Ekonomik Forumu’na katılacak.

Bakanlık ve Merkez Bankası ise konuya ilişkin henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

İLGİLİ HABER Yabancı yatırımcılar Bakan Şimşek ile yapılan toplantıyı değerlendirdi: Hangi yabancı, ne dedi? Bank of America (BofA), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yabancı fon yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıya ilişkin izlenimleri aktardığı bir not yayımladı.
REKLAMI KAPAT X