Siyasetin bir numaralı gündem maddesi emekli zammı oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Siyasetin bir numaralı gündem maddesi emekli zammı oldu
Doviz.com
12.07.2023 12:46

Emeklilere yapılacak zam oranı siyasetin de bir numaralı gündem maddesi oldu. Buna göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kök ücretlerin artırılmasını ve emeklilere de seyyanen zam yapılmasını isterken; AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bütçe dengesini koruyarak düzenlemenin yapılabileceğine işaret etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bu yönde atılacak bir adımı destekleyeceklerini açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, memurlara seyyanen verilen 8 bin 77 liralık artışın emekliye de verilmesini istedi.

Emeklilere yüzde 25'lik maaş artışının yeterli ve makul bulunmadığını ifade eden Bahçeli, "MHP olarak teklifimiz şudur. 8 bin 77 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır." ifadelerini kullandı.

“Mümkündür”

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin emekliye seyyanen zam talebiyle ilgili olarak bütçe imkanları konusunda dengenin olduğunun altını çizerek, “Mümkündür. Bu manada çalışanlarımızın özellikle enflasyona ezdirilmemesi, özlük haklarının artırılması noktasında çabamız olacaktır.” dedi.

"Destekleriz"

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Buna göre Kılıçdaroğu, "Elinden tutan mı var? Verirsin kanun teklifini, biz de destekleriz." dedi.

Emekli Memur-Sen

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen de ek zam talebini gündeme getiren isimlerden biri olmuştu.

Buna göre, en düşük emekli aylığının asgari ücretin altında kaldığını söyleyen Küçükkösen, "Yapılması gereken seyyanen zammın tüm kamu görevlisi emeklileri için de geçerli olmasıdır. Yüzde 17,55 artış oranı uygulandıktan sonra aylık bağlama oranı üzerinden seyyanen zam yansıtılmadır." ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu'na gelmesi bekleniyor

Memur ve emekliye zam öngören kanun teklifi Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifin bugün ise Genel Kurul'a gelmesi planlanıyor.

REKLAMI KAPAT X