SPK/Gönül: Gayrimenkul değerlemesi vergi kaybını önler

Okuma Süresi: 1 Dakika
SPK/Gönül: Gayrimenkul değerlemesi vergi kaybını önler
Doviz.com
14.11.2023 16:11

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tapu işlemlerinde gayrimenkul değerlemesi yapılmasının vergi kaybını önlemede etkili olabileceğini söyledi.

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği ile Türk Devletleri Değerleme Uzmanları Birlikleri Konseyince İstanbul'da düzenlenen 2'nci Uluslararası Değerleme Uzmanları Forumu'na katıldı.

Gönül, gayrimenkullerin değerlerinin gerçeğe uygun olarak raporlanmasının sermaye piyasasında şeffaflığın artırılması ve yatırım kararlarının etkinliği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

SPK Başkanı Gönül, gayrimenkullerin finansal sistemdeki temel teminat unsuru olmasının yanı sıra işletmelerin aktiflerinde önemli bir yer de tuttuğunu kaydetti.

Gönül, sektörde 159 gayrimenkul değerleme kuruluşunun faaliyet gösterdiğini belirterek, 15 bin 744 kişinin 'Gayrimenkul Değerleme Lisansı' bulunduğunu, 6 bin 444’ünün aktif olarak çalıştığını dile getirdi.

Gönül ayrıca "Yıllık ortalama 1 milyon civarında gayrimenkul değerleme raporu üretilmektedir. Tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesi yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı ve sağlam işlem yapabilmesine imkan verecektir." ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Ev ve araç satışında yeni dönem başladı: Sistem nasıl işleyecek? Ev ve araç satışında internet ilanları için kimlik doğrulaması bugünden itibaren zorunlu hale geldi. Yeni dönemle birlikte dolandırıcılık faaliyetleri ve yüksek fiyatların önüne geçilmesi hedefleniyor. Peki sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X