Spotify 1500 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Spotify 1500 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu
Doviz.com
04.12.2023 12:56

Küresel müzik platformu Spotify, 1500 kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığını duyurdu.

Müzik platformu Spotify, maliyetleri düşürmek için çalışanların yaklaşık yüzde 17'sini işten çıkaracağını açıkladı.

Spotify, ocak ayında 600 çalışanını işten çıkardıktan sonra Haziran'da da 200 kişiyi işten çıkarmıştı.

Teknoloji şirketlerinin yılın başında birçok çalışanı işten çıkarmasının ardından, Amazon ve Microsoft'un sahibi olduğu LinkedIn gibi bazı şirketler iş gücünü yeniden azaltmaya başladı.

Pandemi döneminde büyümüştü

Spotify CEO'su Daniel Ek, çalışanlara gönderdiği mektupta, şirketin 2020 ve 2021'de daha düşük sermaye maliyeti nedeniyle daha fazla işe alım yaptığını açıkladı.

Platform ikinci çeyrekte 220 milyon premium aboneye ve aylık 551 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu açıklamıştı. Bu da geçen yılın aynı dönemine göre sırasıyla yüzde 27 ve yüzde 17'lik bir artış anlamına geliyor.

Üçüncü çeyrekte, dijital müzik hizmetlerindeki fiyat artışları ve tüm bölgelerdeki abone sayısındaki artışın etkisiyle kâr eden şirket, aylık dinleyici sayısının tatil çeyreğinde 601 milyona ulaşacağını öngörüyor.

İLGİLİ HABER Pandemi sonrası şirketlerin CEO değişimlerinde hareketlilik Pandemi sonrası yaşanan finansal sorunlar ve çalışma hayatının yeniden şekillenmesiyle şirketlerin üst yönetimlerinde de köklü değişiklikler yaşanmaya başladı.
REKLAMI KAPAT X