Süper Lig tarihinin “en değerli derbisi” için geri sayım başladı

Okuma Süresi: 3 Dakika
Süper Lig tarihinin “en değerli derbisi” için geri sayım başladı
Doviz.com
21.09.2024 18:07

İki ezeli rakip, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Kadıköy'de oynanacak derbi, yaklaşık 19,8 milyar TL’lik kadro değeriyle Süper Lig tarihinin en pahalı derbisi olacak.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın bu akşam saat 20.00’de Kadıköy'de karşı karşıya geleceği mücadele, yalnızca saha içi performansla değil aynı zamanda ekonomik değerlerle de dikkati çekiyor.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kadrolarında yer alan futbolcuların piyasa değerleri göz önüne alındığında, iki takımın toplam kadro değeri 19 milyar 800 milyon TL'yi buluyor. Bu rakam ise lira bazlı olarak tarihinin en yüksek kadro değerli derbisinin oynanacağına işaret ediyor.

Galatasaray, Süper Lig'deki takımlar arasında en yüksek kadro değerine sahip kulüp olurken sarı-kırmızılı ekibin kadrosundaki futbolcuların toplam değeri 288,45 milyon euro olarak hesaplanıyor.

Fenerbahçe ise toplam kadro değeriyle ligde ikinci sırada yer alırken sarı-lacivertli ekibin futbolcularının toplam piyasa değeri 231,35 milyon euro olarak hesaplanıyor.

Kaynak: Transfermarkt

En değerli futbolcular

Galatasaray'ın kadro değerinin yüksekliğinde ise Nijeryalı yıldız Victor Osimhen transferinin etkili olduğu görülüyor. Galatasaray’da 100 milyon euro piyasa değeriyle Süper Lig’in en değerli oyuncu ünvanını taşıyacak Osimhen’i, 20 milyon euro piyasa değeriyle Barış Alper Yılmaz izlerken, Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez 18 milyon euro, Brezilyalı orta saha oyuncusu Gabriel Sara ise 18 milyon euro ile kadronun diğer dikkat çeken isimleri arasında yer alıyor.

Fenerbahçe'nin en değerli futbolcusunun ise Faslı orta saha Sofyan Amrabat olduğu görülüyor. Amrabat, 22 milyon euroluk piyasa değeriyle takımının en önde gelen ismi olarak dikkati çekiyor. Onu vatandaşı Youssef En-Nesyri 20 milyon euro piyasa değeriyle izlerken, Polonyalı orta saha oyuncusu Sebastian Szymanski 19 milyon euro piyasa değeriyle Fenerbahçe’nin üçüncü en değerli oyuncusu konumunda bulunuyor.

Süper Lig’in piyasa değeri en yüksek ilk 10 oyuncusu ise şöyle sıralanıyor:

Kaynak: Transfermarkt

Küresel arenada Galatasaray 40, Fenerbahçe 52. sırada

Küresel çapta kulüplerin kadro değerleri karşılaştırıldığında Galatasaray 40, Fenerbahçe ise 52. sırada bulunurken listenin zirvesinde sırasıyla kadro değeri 1,34 milyar euro olan Real Madrid, 1,26 milyar euro olan Manchester City ve 1,17 milyar euro olan Arsenal bulunuyor.

Listede ilk 10 ise şöyle sıralanıyor:

Kaynak: Transfermarkt

En değerli derbiler

Derbi bazlı bakıldığında ise güncel kadro değerleriyle birlikte öne çıkan derbiler şöyle sıralanıyor:

📌 Real Madrid - Barcelona - 2 milyar 215 milyon euro

📌Manchester United - Liverpool - 1 milyar 780 milyon euro

📌 Milan - Inter - 1 milyar 273 milyon euro

📌 Marsilya - Paris Saint-Germain - 1 milyar 179 milyon euro

📌 Benfica - Sporting - 712,5 milyon euro

📌 Roma - Lazio - 563 milyon euro

📌 Fenerbahçe - Galatasaray - 520 milyon euro

📌 Ajax - Feyenoord - 514 milyon euro

📌 River Plate - Boca Juniors - 205 milyon euro

📌 Olympiakos - Panathinaikos - 198 milyon euro

📌 Celtic - Rangers - 197,5 milyon euro

📌 Partizan - Kızılyıldız - 103 milyon euro

REKLAMI KAPAT X