TBYD Başkanı Dündar duyurdu: Bir sigara grubuna daha zam gelecek

Okuma Süresi: 1 Dakika
TBYD Başkanı Dündar duyurdu: Bir sigara grubuna daha zam gelecek
Doviz.com
29.11.2023 16:13

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bir sigara grubuna daha yarından itibaren zam geleceğini duyurdu.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından bir sigara grubunun daha zamlanacağını duyurdu.

Dündar'ın yayımladığı listeye göre KT&G sigara grubuna ait sigaralara 5 liralık zam gelecek. Zamlı fiyat listesi ise 30 Kasım itibarıyla geçerli olacak.

Son olarak JTİ, BAT, Philip Morris ve Imperial Tobacco gruplarına ait sigara fiyatlarına zam yapılmıştı.

İLGİLİ HABER Sigarada zam furyasına bir şirket daha katıldı Sigara şirketleri birbiri ardına fiyat artışına giderken, zam furyasına son olarak T&T grubu katıldı. Buna göre gruba ait sigaralara yarından itibaren zam geleceği bildirildi.

Sigaranın başlıca zararları nelerdir?

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre küresel çapta yaklaşık 1,2 milyar kişinin sigara kullandığı tahmin edilirken; sigara içen kişiler, kendilerine zarar verdikleri gibi çevrelerinde bulunan kişilerede zarar vermektedir. Bu duruma ise pasif içicilik denilmektedir. Peki sigaranın başlıca zararları nelerdir?

Öncelikle sigaranın en büyük zararını %10-15 kilo eksikliği ve zeka geriliği ile anne karnındaki bebekler görmektedir.

Tütün içinde bulunan Karbonmonoksit, Nikotin, Katran gibi zararlı maddeler, akciğer kanseri başta olmak üzere solunum sistemi hastalıklarından olan bronşit ve amfizeme gibi hastalıklara neden olmaktadır.

Öte yandan sigarada bulunan Karbonmonoksitin kandaki oksijeni yok etmesiyle damarlarda kolestrol depolanmakta ve bunun neticesinde kalp krizi riski artmaktadır.

Sigara içmek ayrıca yemek borusu ile midede ülser ve kanama riskini artırmakta, pankreas kanseri riskini de kuvvetlendirmektedir.

Ayrıca, sigara içen erkeklerin içmeyenlere oranla ellerinde ve parmaklarında daha sık sararmalar görülmektedir.

Etiketler: sigara zam Erol Dündar
REKLAMI KAPAT X