TCMB genel kurulu artık her yıl nisan ayında yapılacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
TCMB genel kurulu artık her yıl nisan ayında yapılacak
Doviz.com
28.03.2024 16:00

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Genel Kurulu'nun, 2019'dan önce olduğu gibi her yıl nisan ayında gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında, Banka Esas Mukavelesi’nin 14. maddesinin (A) fıkrasının ikinci bendinde Banka Genel Kurul Toplantılarının her yılın Nisan ayı içinde ve Banka Meclisinin tespit edeceği günde toplanabilmesi yönünde değişiklik yapılması hususun, Genel Kurulun onayına sunuldu.

Toplantıda konuşan TCMB Başkanı Fatih Karahan, "TCMB Genel Kurulu birkaç yıl önceye kadar zaten nisan ayında yapılıyordu. Bizim normalizasyon sürecimiz var; Fabrika ayarlarına dönüyoruz." dedi.

TCMB, 2019 yılına kadar Genel Kurul toplantılarını nisan ayında düzenliyordu.

Buna göre Banka Esas Mukavelesi'ndeki "Genel Kurul toplantıları her yıl hesap dönemi sonundan itibaren üç ay içinde ve Banka Meclisinin tespit edeceği günde toplanır." cümlesi "Genel Kurul toplantıları her yılın Nisan ayı içinde ve Banka Meclisinin tespit edeceği günde toplanır." şeklinde değiştirildi.

İLGİLİ HABER TCMB, sürpriz faiz kararının alındığı toplantının özetini yayımladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 500 baz puanlık faiz artışı kararı alınan Para Politikası Kurulu toplantısının özetini yayımladı.
REKLAMI KAPAT X