'Terim Fonu' olayındaki getiri oranına vadeli mevduatta ne kadar sürede ulaşılabilir?

Okuma Süresi: 1 Dakika
'Terim Fonu' olayındaki getiri oranına vadeli mevduatta ne kadar sürede ulaşılabilir?
Doviz.com
30.11.2023 12:08

“Yüksek getiri” ve “güvenli fon” vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi tanınmış futbolcularında olduğu olduğu birçok kişiyi 44 milyon dolar dolandırdığı ileri sürülen eski Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan’ın vaat ettiği getiri oranına, mevduat faiziyle 5 yılda ulaşılabileceği hesaplandı.

İddialara göre Seçil Erzan, aralarında ünlü futbolcuların da olduğu kişilere 46 gün vadede yüzde 253 getiri vaadi verdi.

Erzan böylelikle ünlü isimlerden toplamda 44 milyon dolar topladı.

Mevduat faizlerinin artışına ivme kazandırdığı şu günlerde ise Türkiye’de ve hatta dünya genelinde bu kadar kısa zamanda bu denli büyük ve kesin bir getiri veren herhangi bir finansal ürün veya bir araç bulunmuyor.

Yapılan hesaplamalara göre ise Seçil Erzan’ın yüzde 253 getiri vaadiyle topladığı 44 milyon dolar normal piyasa şartlarıyla ancak 5 yılda hedeflenen getiri oranına ulaşabiliyor.

İLGİLİ HABER SPK Başkanı Gönül'den Fatih Terim Fonu'na ilişkin açıklama SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, kamuoyunda yüksek karlı gizli fon ya da Fatih Terim Fonu olarak bilinen davaya ilişkin, "söz konusu olay, bir dolandırıcılık olayı. Sermaye Piyasası mevzuatına göre bir fon değil bu, tamamen dolandırıcılık." dedi.
REKLAMI KAPAT X