Tesla'dan ABD’de bazı araç modellerine zam kararı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Tesla'dan ABD’de bazı araç modellerine zam kararı
Doviz.com
01.04.2024 12:05

Tesla, ABD'de satışta olan Model Y otomobillerinin fiyatlarına zam yaptığını duyurdu.

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden Tesla, resmi web sitesini güncelleyerek Model Y'nin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm versiyonlarının fiyatında 1.000 dolarlık bir artış yapıldığını duyurdu.

Fiyat değişikliği Model Y standart versiyonunun giriş seviyesi fiyatını 44 bin 990 dolara yükseltirken, daha uzun menzilli ve yüksek performanslı versiyonların fiyatları artık sırasıyla 49 bin 990 dolar ve 53 bin 490 dolar olacak.

Tesla, mart ayında ABD'deki tüm Model Y otomobillerinin fiyatlarını 1 Nisan'dan itibaren 1.000 dolar artıracağını açıklamıştı.

İLGİLİ HABER Xiaomi elektrikli araç yarışına katılıyor: Standart SU7 satış fiyatı belli oldu Xiaomi CEO'su ve Kurucusu Lei Jun, standart SU7 elektrikli otomobil modelinin 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacağını açıklayarak, Tesla’ya rakip olduklarının sinyalini verdi.
İLGİLİ HABER Elon Musk’tan Dogecoin ile Tesla alımına yeşil ışık Tesla CEO'su Elon Musk, kripto para birimi Dogecoin'in (DOGE) Tesla satışlarında resmi ödeme yöntemi olarak kullanılabileceğinin sinyalini verdi.
REKLAMI KAPAT X