Ticaret Bakanı Bolat, "İsrail'e yönelik kısıtlamaların kaldırıldığı" iddiasını yalanladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ticaret Bakanı Bolat,
Doviz.com
09.05.2024 16:01

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, "Türkiye'nin İsrail'e yönelik kısıtlamaların çoğunu kaldırdığı" yönündeki iddiasını yalanladı.

Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın açıklamalarının "kesinlikle hayal ürünü" olduğunu, gerçekle hiçbir ilgisi bulunmadığını bildirdi.

İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak aldıkları kararın arkasında olduklarını belirten Bolat, şunları kaydetti:

"Bu karar geçerliliğini korumaktadır. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve Gazze'deki Filistinli kardeşlerimize yönelik insani yardımların kesintisiz olarak ulaştırılması konusundaki şartlarımız sağlanıncaya kadar İsrail ile ticaretin durdurulması kararımız yürürlüktedir."

İLGİLİ HABER Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu Ticaret Bakanlığı, devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçildiğini belirterek, "İsrail ile ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur" dedi.
İLGİLİ HABER Türkiye'nin ticareti durdurma kararı İsrail’i nasıl etkileyecek? Türkiye tarafından İsrail'e uygulanan ithalat ve ihracat yasağı sonrasında İsrail'in ithal ürünlerde alternatife yönelmesinin ürün fiyatlarını artırması bekleniyor.

 

REKLAMI KAPAT X