Torun Center Denizbank'a satıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Torun Center Denizbank'a satıldı
Doviz.com
18.04.2024 14:41

2014 yılında yapımı sırasında 10 işçinin hayatını kaybettiği Torun Center Ofis binası Denizbank tarafından satın alındı.

Torunlar GYO portföyünde bulunan ve Denizbank tarafından genel müdürlük binası olarak kullanılan Torun Tower Ofis binasının 11,6 milyar TL artı KDV bedelle Denizbank tarafından satın alındığını duyurdu.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, taşınmazın, belirlenen 12,4 milyar TL + KDV değerleme üzerinden %6,57 iskonto ile satıldığı kaydedildi.

Ne olmuştu?

İstanbul Mecidiyeköy’de bulunan Torunlar Center inşaatında 2014 yılında yaşanan iş cinayeti sonucunda 10 işçi hayatını kaybetmişti.

İş güvenliği uzmanı, mühendisler başta olmak 25 kişi gözaltına alınmış. 2 yıl sonra açıklanan kaza bilirkişi raporunda ise olayın “öngörülebilir nitelikte bir iş kazası” olduğu söyleneyerek kazaya neden olan kişi ya da kişilerin tespit edilemediği yer almıştı. 4 yıl süren ve davayı 2018 yılında karara bağlanan mahkeme, sanıklar hakkında para cezası vermişti.

İLGİLİ HABER Koç'tan Yapı Kredi paylarına ilişkin açıklama Koç Holding, BAE'li bankanın Yapı Kredi paylarını satın alması talebine ilişkin medyada çıkan haberlerin ardından KAP'a yaptığı açıklamada, "Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte herhangi bir gelişme bulunmamakta olup, işbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır" denildi.
REKLAMI KAPAT X