Toyota, ABD’de 1,8 milyondan fazla aracını geri çağırdı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Toyota, ABD’de 1,8 milyondan fazla aracını geri çağırdı
Doviz.com
03.11.2023 09:35

Toyota Motor, ABD'de 1,8 milyondan fazla RAV4 model aracını geri çağırdı. Sebebinin ise akülerden kaynaklanabilecek "yangın" ihtimali olduğu bildirildi.

CNN'in aktardığına göre Toyota Motor, 2013-2018 yıllarına ait araçları servislere geri çağırdı.

Açıklamada, "RAV4 model araçlarda bazı yedek 12 voltluk aküler diğerlerinden daha küçük boyutlardadır. Değiştirme için küçük aküler kullanılırsa ve tutma kelepçesi doğru şekilde sıkılmazsa, keskin virajlarda akü sallanabilir ve pozitif kutup kelepçeye temas ederek yangın çıkarabilir." denildi.

Aralık sonuna kadar duyuru yapılacak

Akü tutma kelepçesi, pozitif kutup başlığı kapağı ve akü tepsisinin ücretsiz olarak değiştirilmesine dair bir çözüm üzerinde çalışıldığı vurgulanan açıklamada, buna dair kullanıcılara aralık sonuna kadar duyuru yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca "yangın" ihtimaline karşı geri çağrılan 1,8 milyondan fazla RAV4 model aracın plaka bilgisinin Toyota veya ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) internet sitesinde yer aldığı belirtildi.

İLGİLİ HABER Otomotivde ekim rekoru: En çok satan marka ve modeller Otomobil ve hafif ticari araç satışı, ekimde 101 bin 367 adet ile rekor tazeledi. Peki, ekim ayında en çok satan marka ve modeller neler oldu? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X