Toyota’nın ardından Honda da araçlarını geri çağırmaya hazırlanıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Toyota’nın ardından Honda da araçlarını geri çağırmaya hazırlanıyor
Doviz.com
21.12.2023 15:54

ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA) kaza riskini artıran bir yakıt pompası arızasından dolayı Honda'nın yaklaşık 2 milyon 500 bin aracını geri çağıracağını duyurdu.

Japon otomotiv devleri bugünlerde araçlarında "güvenlik sorunları" ile gündeme geliyor. Toyota'nın hava yastığı ile alakalı sorunlardan dolayı 1 milyon 120 bin aracını geri çağırmayı planlamasının ardından Honda’nın da otomobillerini geri çağıracağı bildirildi.

Bu kapsamda Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA), Honda'nın Amerika biriminin, sürüş esnasında motorun durmasına neden olan bir yakıt pompası arızası riski nedeniyle yaklaşık 2 milyon 500 bin aracı geri çağıracağını söyledi.

Reuters haber ajansında yer alan bilgiye göre sorunu gidermek için bayiler, yakıt pompası modülünü ücretsiz olarak değiştirecek.

Hangi araçları kapsıyor?

Geri çağırma, Japon otomobil üreticisinin 2018-2020 Honda Accord, Civic, CR-V, HR-V, Ridgeline, Odyssey ve diğer bazı Acura modelleri gibi en popüler modellerini içeriyor. Araç sahiplerine bildirim mektuplarının ise önümüzdeki yılın şubat ayına kadar gönderilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABER Toyota, 1 milyon 120 bin aracını geri çağıracak Otomotiv sektöründeki araç geri çağırma furyasına katılan son firma Toyota oldu. Buna göre Toyota, sensördeki kısa devrenin hava yastıklarının tasarlandığı gibi açılmamasına neden olabileceği şüphesiyle dünya çapında 1 milyon 120 bin aracını geri çağıracağını açıkladı.
REKLAMI KAPAT X