"Türkiye'de Yılın Otomobili" seçiminde sona gelindi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
23.05.2023 16:42

"Türkiye’de Yılın Otomobili" finalinde yarışacak 7 aday modelin açıklanmasının ardından, aday modellerin test sürüşleri gerçekleştirildi.

Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirilen etkinlikte, otomotiv konusunda uzman gazetecilerden oluşan OGD üyeleri, aday otomobilleri yeniden inceleme ve deneyimleme fırsatı yakaladı.

Öte yandan, tüm kategorilerde otomotiv konusunda uzman gazetecilerden oluşan OGD üyelerinin oylarıyla belirlenecek birinciler, 13 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek final gecesi ve ödül töreninde açıklanacak.

OGD Başkanı Ufuk Sandık ise etkinlikte yaptığı açıklamada, bu yıl 33 aday otomobilin alanında uzman otomotiv gazetecileri tarafından değerlendirildiğini ve en fazla oy alan 7 otomobilin finale kaldığını söyledi.

Sandık, "Yani yılın otomobilinde aslında son viraj bu. Intercity İstanbul Park’ta yaptığımız test sürüşlerinde arkadaşlarımız zaten daha önceden kullandıkları otomobilleri yeniden gözden geçiriyorlar. Ve buraya katılan yedi finalistin yöneticileriyle bir araya gelerek akıllardaki soruların yanıtını alıyorlar. Dolayısıyla tekrar oy kullanmadan önceki son adım da bu şekilde gerçekleşiyor." ifadelerini kullandı.

"Togg, bu yıl satış takvimi nedeniyle aday olamadı"

Ufuk Sandık, Togg'un bu yıl takvimden dolayı aday listesine giremediğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Finalistler arasında bir elektrikli otomobilimiz var. Bu yıl Togg aday olamadı. Bunun nedeni de biz belirli bir takvim içinde Türkiye'de satışa sunan otomobilleri baz alıyoruz. Yani ODMD’nin model dökümüne, satış rakamlarına göre şubat sonu itibarıyla satışa sunulmuş otomobilleri aday olarak gösteriyoruz. Dolayısıyla Togg, nisan sonu mayıs ayı başı gibi satışa sunulduğu için bu değerlendirmeye giremedi.

Çünkü kafadan bir değerlendirme yapmamız mümkün değil. Hem takvimden dolayı hem de bu otomobilin jüri üyeleri tarafından da test edilmesi gerekiyordu. Dolayısıyla da Togg’u bu yıl, değerlendirmeye alamadık. Ancak gelecek yıl Togg, T10X modeli ya da hazır olursa sedan modeliyle adaylar arasında olabilecek. Ancak bu yıl Togg’un Truemore uygulaması yılın İnovasyon Adayları kategorisinde yarışacak.”

REKLAMI KAPAT X