Türkiye ile BAE arasındaki ortaklık anlaşması bugün yürürlüğe giriyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Türkiye ile BAE arasındaki ortaklık anlaşması bugün yürürlüğe giriyor
Doviz.com
01.09.2023 09:58

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında ticari ilişkiler güçleniyor. Buna göre, iki ülke arasındaki Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması bugün yürürlüğe giriyor.

Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasında Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nda süreç tamamlandı. Hedefin ise 5 yılda 25 milyar dolarlık ticaret hacmi olduğu bildirildi.

Bu kapsamda otomotiv, beyaz eşya, petro-kimya ürünleri, tekstil, halı, ayakkabı ve elektronik başta olmak üzere pek çok sektöre vergi istisnası da getirildi.

İLGİLİ HABER BAE'den gelen bazı ürünlere vergi istisnası kararı Resmi Gazete'de yayımlandı Birleşik Arap Emirliği'nden (BAE) gelen bazı tarım ve sanayi ürünlerine vergi istisnası getirilmesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Öte yandan anlaşma, bölge ülkeleriyle yeni kurulacak iş birliklerinde üçüncü ülkelere yönelik açılımlar elde edilmesi açısından da önem taşıyor.

Anlaşmanın bölgesel ticaretin artmasına ve yeni üretim sahaları oluşturmasına katkı sağlaması bekleniyor.

İLGİLİ HABER BAE’den Türkiye açıklaması: Zengin ve umut verici bir gelecek bizi bekliyor BAE Ekonomi Bakanı Abdullah bin Tavk el-Berri, Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nın imzalanmasıyla birlikte zengin ve umut verici bir geleceğin iki ülkeyi beklediğini belirtti.
REKLAMI KAPAT X