Türkiye'nin risk priminde pozitif seyir

Okuma Süresi: 1 Dakika
Türkiye'nin risk priminde pozitif seyir
Doviz.com
11.07.2023 17:00

Seçim belirsizliğiyle 700 puanın üzerine kadar çıkan Türkiye'nin risk primi, bugün itibarıyla 465 seviyesine kadar geriledi.

Türkiye’nin 5 yıllık risk primi (CDS) seçim öncesi artan belirsizlik nedeniyle 700'ün üzerine çıkarak tarihi seviyelere yaklaşmıştı. 

İLGİLİ HABER Finansal piyasalarda seçim hareketliliği: Türkiye'nin risk primi 700 baz puanın üzerine çıktı Seçimlerin ilk turunun tamamlanmasının ardından yükselişini sürdüren Türkiye'nin 5 yıllık kredi temerrüt takası (CDS), 700 baz puanın üzerine çıktı.

Seçimin sonuçlanması ve ardından yeni ekonomi kadrosunun rasyonel adımları ise risk primindeki gerilemeyi hızlandırdı.

Buna göre CDC, bugün itibariyle 465 seviyesine kadar geriledi. An itibarıyla ise Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primini ölçen CDS'ler 490'lı seviyelerden işlem görüyor. 

Risk primi (CDC) nedir?

'Borcun ödenmemesi'ne karşı alınan sigorta poliçesine CDC deniyor. Prim belirlenirken, uluslararası bankaların raporları ve ekonominin geleceğine dair beklentiler dikkate alınıyor.

Buna göre, ödeme sorunu yaşamayacağı düşünülen ülkelerin risk primi düşük olurken, geri ödemekte sorun yaşayacağı düşünülen ülkelerin ise risk primi yüksek bir orandan işlem görüyor.

REKLAMI KAPAT X