Türkiye Varlık Fonu'ndan ilk uluslararası İslami finansman anlaşması

Okuma Süresi: 2 Dakika
Türkiye Varlık Fonu'ndan ilk uluslararası İslami finansman anlaşması
Doviz.com
20.03.2024 12:16

Türkiye Varlık Fonu, Sharjah Islamic Bank ile 100 milyon dolar değerinde murabaha finansmanı anlaşması imzaladığını duyurdu.

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Sharjah Islamic Bank (SIB) aracılığıyla 100 milyon dolar değerinde murabaha finansmanı sağladı.

TVF'den yapılan açıklamaya göre, 3 yıl vadeli bu anlaşma, Türkiye Varlık Fonu’nun ilk İslami finansman işlemi olma niteliğini taşıyor.

TVF'nin bu anlaşması ayrıca 3 yıl vadesi ile fonlama kaynaklarını çeşitlendirme stratejisinin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Arda Ermut da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "TVF adına ilk kez gerçekleştirdiğimiz bu işlem, finansal piyasalarda iyileşme ve derinleşmeyi destekleme misyonumuz ile sürdürülebilir kalkınma vizyonumuzun bir parçası olarak öne çıkıyor. Ülkemizin İslami finansın önemli bir aktörü olması, bu alandaki enstrümanların çeşitlendirilmesi ve bereketli bir döngü oluşturulması için TVF olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Süreçte emeği geçen tüm paydaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyoruz." dedi.

Sharjah Islamic Bank tarafından gerçekleştirilen bu işlem ayrıca dünyada bir varlık fonuna sağlanan ilk karşılıklı murabaha finansmanı olma niteliği taşıyor.

Sharjah Islamic Bank CEO'su Mohamed Abdalla da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Dünya genelinde ilk defa bir devlet varlık fonuna yönelik ikili bir murabaha finansmanı sağlayarak Türkiye'yi desteklemekten memnuniyet duyuyoruz. Bu iş birliğinin, Türkiye'de uluslararası İslami finansman fırsatlarının derinliğinin artmasına önemli ölçüde katkı sağlayacağı inancındayız. Bu aynı zamanda Türkiye gibi ülkelerin stratejik kuruluşlarının finansman ihtiyaçlarına yanıt verme kararlılığımızın da bir göstergesi niteliğindedir." ifadelerini kullandı.

İşlemde finansal danışman ve koordinatör olarak yer alan Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü Hulusi Horozoğlu ise konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Türkiye Varlık Fonu ile Sharjah Islamic Bank arasındaki bu önemli finansmana aracılık etmekten gurur duyuyoruz. Farklı uluslararası kaynaklar, enstrümanlar ve finansman imkanlarıyla ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaktan mutluyuz. Bölgesel ve uluslararası yatırımcılarla olan yakın ilişkilerimizi kullanarak, müşterilerimize ve Türkiye ekonomisine yenilikçi finansman alternatifleri ve yatırım bankacılığı ürünleriyle çözüm sağlamaya ve değer katmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABER Türkiye'nin risk primi son 3,5 ayın zirvesine çıktı Türkiye'nin 5 yıllık risk primi (CDS) 341 baz puanla aralık ayının başından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.
İLGİLİ HABER Fitch: Türkiye'de İslami finans sektörü 100 milyar doları aşacak Fitch Ratings, Türkiye'de büyüklüğü Eylül 2023'te 90 milyar doları aşan İslami finans sektörünün önümüzdeki birkaç yıl içinde 100 milyar dolara ulaşacağını öngördü.
REKLAMI KAPAT X