TÜSEDAD: Bugünkü et fiyatlarının sebebi ve sorumlusu Nureddin Nebati'dir

Okuma Süresi: 2 Dakika
TÜSEDAD: Bugünkü et fiyatlarının sebebi ve sorumlusu Nureddin Nebati'dir
Doviz.com
06.04.2023 11:08

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, et fiyatlarındaki yükselişle ilgili, "Bugünkü et fiyatlarının sebebi ve sorumlusu Nureddin Nebati'dir. Çok net söylüyorum. Bunun geleceğini defalarca uyarmamıza rağmen dinlemedi" dedi.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, FOX TV'de İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, programda yaptığı açıklamalarda, kırmızı et fiyatlarındaki artışların sebebinin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati olduğunu belirterek, Nebati'nin bu konuda bilmediğini, sadece bildiğini zannettiğini söyleyerek şunları kaydetti:

"Bunun geleceğini defalarca uyarmamıza rağmen dinlemedi. Çünkü bildiğini zannediyor. O koltuktan güç alıyor ya" ifadelerini kullanan Solakoğlu, "Ekibine de böyle bir yetki vermiş. Hiç yetkin olmayan, tarımın t'sini bilmeyen insanların süt fiyatlarıyla yaptığı oynamalar sonucu anaç hayvanlar kesildi. Ve anaç hayvanlar kesildiği için bugün et fiyatları bu kadar yüksek"

Üreticinin tüm hayvanlarını kesmek zorunda bırakıldığını söyleyen Solakoğlu, "Hasan'ın bütün mal varlığını kestirdi. Şimdi Hans'ın kapısını çalıyor, 'Fiyat neyse ben vereceğim sen bana ucuz et ver' diyor. 3 senedir uyarıyoruz. Görüyoruz çünkü. Defalarca bunu söyledik, her eleştirimizde 'siyaset yapıyorlar' diyorlar. Hayır arkadaşım! Biz hayatta kalmaya çalışıyoruz taşrada üretim yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati ise artan et fiyatlarıyla ilgili, "Türkiye'de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım" ifadelerini kullanmıştı.

REKLAMI KAPAT X