Twitter’da şirket politikalarıyla ilgili anketlere sadece ücretli aboneler katılabilecek

Okuma Süresi: 2 Dakika
Twitter’da şirket politikalarıyla ilgili anketlere sadece ücretli aboneler katılabilecek
Doviz.com
20.12.2022 12:48

Elon Musk, Twitter yöneticiliğini bırakması üzerine açtığı bir ankete kullanıcıların çoğunluğunun görevden ayrılması yönünde oy kullanmasının ardından yalnızca Twitter Blue abonelik hizmetine sahip kişilerin platformun gelecekteki politika kararları üzerinde oylama yapmasının uygun olacağını söyledi.

Bu hamle, Musk'ın sosyal medya platformunun yöneticiliğinden istifa edip etmemesi konusunda yapılan bir ankete 17,5 milyon kullanıcının yaklaşık %58'inin "evet" oyu vermesinden sadece bir gün sonra geldi.

Anket sonuçlandıktan sonra, böyle bir oylama politikasını yürürlüğe koymasını öneren bir tweet'e yanıt veren Musk, kabul ederek "Twitter bu değişikliği yapacak." dedi.

Ancak, bu yılın başlarında Twitter'ı satın alan Tesla Inc CEO'su Elon Musk, sosyal medya sitesi için tüm önemli politika kararlarının halk oylamasıyla belirleneceğini söylemişti.

Twitter Blue abonelik hizmeti ise, kullanıcılara profillerinde mavi tik onayı vermesinin yanında tweetleri düzenleme özelliği gibi çeşitli özellikler de sunuyor.

Musk'ın Twitter'ı satın alması, geçen hafta Musk'ı eleştirdiği düşünülen bazı önde gelen gazetecilerin hesaplarını askıya alınmasının ardından yeni tartışmalara yol açmıştı. Site ayrıca, Musk'ın özel jetini takip eden hesap başta olmak üzere, tanınmış kişilerin gerçek zamanlı konumlarını takip eden hesapları da askıya almıştı.

Ancak Twitter, askıya almaların ardından gelen yüksek tepkiler sonucunda bazı gazetecilerin hesaplarını tekrar kullanıma açmıştı. Site ayrıca Musk'ın gerçek zamanlı hareketlerini takip eden hesapları da, Musk tarafından yapılan bir dizi ankette kullanıcıların bu hesapların geri yüklenmesi yönünde oy kullanmasının ardından tekrar açıldı.

Ancak Tesla CEO'su, elektrikli otomobil şirketindeki görevlerini ihmal ettiği iddiaları nedeniyle hissedarların öfkesini üzerine çekmişti.

Elon Musk ayrıca, Tesla’daki hisselerini satmayacağını söylemesine rağmen geçen hafta 3 milyar doların üzerinde Tesla hissesi sattığı için de yine tepkilerin odağında kalmıştı.

REKLAMI KAPAT X