Elon Musk, geçen hafta Twitter'ın büyük bir gelir kaybı yaşadığını belirterek bu düşüşten aktivist grupların reklamverenlere baskı yapmasını sorumlu tutmuştu.
Musk’ın iddiasına paralel olarak, bir grup aktivist grup lideri, aralarında Anheuser-Busch, Apple, Coca-Cola ve Disney'in de bulunduğu büyük şirketlerin CEO'larına bir mektup göndererek; sitedeki marka güvenliğine ilişkin endişelerini aktarmıştı. Ayrıca grup liderleri, bu şirketlerin Twitter'daki reklam harcamalarını durdurması çağrısında bulundu.
Bazı kesimler, Musk’ın gelir düşüşünün bir kısmını aktivist gruplara bağlamasına hak verirken, bazı kesimler ise sorumluluğun en azından bir kısmının kendisine ait olduğunu belirtti.
Twitter'ın yeni sahibi ve dünyanın en zengin insanı Elon Musk, kısa bir süre önce Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşi Paul Pelosi'ye yapılan saldırıyla ilgili bir dizi paylaşımda bulunmuştu.
Bunun sonucunda reklam teknolojisi firması MikMak'ın CEO'su Rachel Tipograph, “İşletmeler, markalarını bu tür davranışlarla ilişkilendirmek istemiyor.” dedi.
Tipograph ayrıca, "Reklamverenlerin marka güvenliği konusunda endişeleri var ve bu sebeple şu anda Twitter'da yaşanan olaylarla gündeme gelmek istemiyorlar." dedi.
General Motors ve Volkswagen gibi şirketler Musk'ın gelişinin ardından Twitter'daki harcamalarını durdururken, reklam devi Interpublic Group da müşterilerine aynı şeyi yapmalarını tavsiye etti. Bu hareketlilik, satışlarının %90'ını reklamlardan elde eden sosyal medya devi Twitter için önemli bir sorun teşkil etti.
Daha büyük rakipleri Facebook ve Google ile karşılaştırıldığında Twitter, popüler kültür ve toplum genelindeki etkisinin ölçeğine uygun bir çevrimiçi reklam işi geliştirmeyi hiçbir zaman başaramadı.
Ayrıca, Twitter halka arzından bu yana geçen sekiz yılın altısında zarar etti.
2021 yılında, Facebook 118 milyar dolarlık satış yaparken ve Google'ın ana şirketi Alphabet 257 milyar dolarlık gelir elde ederken, Twitter’ın geliri ise 5 milyar dolar ile sınırlı kalmıştı.