Twitter, danışman kurulunu feshetti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Twitter, danışman kurulunu feshetti
Doviz.com
13.12.2022 15:36

Twitter Inc, 2016 yılında sosyal medya platformuna site kararları konusunda tavsiyelerde bulunmak üzere kurulan ve danışma kurulu görevi gören Güven ve Güvenlik Konseyi'ni feshetti.

Güven ve Güvenlik Konseyi üyelerine gönderilen e-posta da, "Twitter yeni bir aşamaya geçerken, ürün ve politika geliştirme çalışmalarımıza dışarıdan en iyi şekilde nasıl katkı sağlayabileceğimizi yeniden değerlendiriyoruz. Bu sürecin bir parçası olarak, Güven ve Güvenlik Konseyi'nin bunu yapmak için en iyi yapı olmadığına karar verdik." ifadeleri kullanıldı.

Twitter'dan konseye iletilen e-postada ayrıca, "Twitter'ı güvenli ve bilgilendirici bir yer haline getirme çalışmalarımız her zamankinden daha hızlı ve agresif bir şekilde ilerleyecek ve bu hedefe nasıl ulaşacağımız konusunda ileriye dönük fikirlerinizi memnuniyetle karşılamaya devam edeceğiz." denildi.

Sayfanın internet arşivine göre ise, konsey; güvenliği savunan ve Twitter'a ürün, program ve kurallar geliştirirken tavsiyelerde bulunan çeşitli sivil toplum kurulu temsilcileri, akademisyenler ve diğer kurum yetkililerinden oluşuyordu.

Ancak grubun Twitter sayfasıi, bu gelişmenin ardından kapatıldı.

Konsey üyesi Anne Collier, ise "Elon Musk'ın iddialarının aksine, Twitter kullanıcılarının güvenliği ve refahının düşüşte olduğu araştırma kanıtlarından açıkça görülüyor." şeklinde bir tweet atmıştı.

Musk ise, konsey üyelerini çocuk istismarı konusunda harekete geçmeyi reddetmekle suçlayan bir yanıt vermiş, eski CEO Jack Dorsey ise bu iddianın yanlış olduğunu söylemişti.

Washington Post'un daha önce bildirdiğine göre ise, Twitter'dan gelen e-posta, konsey üyelerinin Zoom aracılığıyla şirket yöneticileriyle görüşmeyi beklediği sırada geldi.

Twitter ise konuyla ilgili yorum talebine yanıt vermedi.

Bu gelişmeler ayrıca, sosyal medya sitesinin iş gücünün yaklaşık yarısını (3.700 çalışan), Elon Musk'ın şirketin başına geçmesi ve maliyet düşürme hamlesini başlatmasının ardından geldi.

Aralarında şirketin eski güven ve güvenlik müdürü Yoel Roth'un da bulunduğu 1.000'den fazla kişi ise şirketten istifa etmişti.

Geçtiğimiz hafta ise Konsey'in üç üyesi, Twitter kullanıcılarının güvenliğinden duydukları endişeyi gerekçe göstererek istifa etti.

REKLAMI KAPAT X