Uçak biletlerinde tavan fiyat yarın artacak: Yurt içi uçuşlarda üst limit ne kadar olacak?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Uçak biletlerinde tavan fiyat yarın artacak: Yurt içi uçuşlarda üst limit ne kadar olacak?
Doviz.com
31.07.2024 14:58

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından 2013 yılında uygulamaya konulan ve mevcut durumda iç hatlar ekonomi sınıfı uçak biletlerinde uygulanan 3 bin 250 TL’lik tavan fiyat sınırı yarından itibaren artırılacak. İşte yurt içi ekonomi sınıfı uçuşlarda uygulanacak yeni üst sınırlar..

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ilk olarak 2013 yılında iç hatlarda ekonomi sınıfı uçak biletlerine tavan fiyat uygulaması getirilmişti. 

Bu kapsamda iç hat direkt uçuşlarda tavan bilet fiyatı, "1 Mayıs-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında bir uçuştaki biletlerin yüzde 80'i için 2 bin lira, bu biletlerin satılması sonucunda kalan yüzde 20'lik kısım için ise 3 bin 250 lira olarak" uygulanıyordu.

Ancak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren'in uçak seferlerinin iptallerine ve bilet fiyatlarına ilişkin yazılı soru önergesine yanıt verirken yurt içi uçuşlarda tavan fiyatın 1 Ağustos'tan itibaren artırılacağını duyurdu.

Bu kapsamda Uraloğlu, yurt içi tavan fiyat uygulamasının 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren bir uçuştaki biletlerin yüzde 80'i için 2 bin 500 lira, bu biletlerin satılması sonucunda kalan yüzde 20'lik kısım için ise 4 bin lira olarak uygulanacağını bildirdi.

2013 yılında uygulamaya giren iç hat uçuşlarına yönelik tavan fiyat uygulamasında limitler son olarak mayıs ayında yüzde 30 oranında artırılmış ve 3 bin 250 TL’ye çıkarılmıştı.

Son karar doğrultusunda yurt içi uçuşlarda 1 Ağustos’tan itibaren tavan fiyat 4 bin TL olacak.

İç hat business sınıfında ve dış hat bilet fiyatlarında ise tavan fiyat uygulaması bulunmuyor.

İLGİLİ HABER Temmuzda hangi ürün ve hizmetlerin fiyatı arttı? Temmuz ayında eğitimden ulaşıma kadar pek çok alanda yaşanan fiyat artışlarının ardından ağustos ayına ilişkin zam beklentileri de gelmeye başladı. İşte temmuzda fiyatı artan ürün ve hizmetler ile ağustos ayına yönelik beklentiler...
REKLAMI KAPAT X