Ulusal Güvenlik Ajansı gözünü teknoloji devlerinin kalifiye çalışanlarına çevirdi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ulusal Güvenlik Ajansı gözünü teknoloji devlerinin kalifiye çalışanlarına çevirdi
Doviz.com
13.02.2023 13:14

Washington Times, 11 bine yakın çalışanıyla yollarını ayıran Meta'nın önümüzdeki haftalarda çalışan sayısını daha fazla azaltmayı planladığını belirtirken; Ulusal Güvenlik Ajansı'nın gözünü teknoloji devlerinin kalifiye çalışanlarına çevirdiğini paylaştı.

Teknoloji devi Meta, son olarak kasım ayında 11.000 çalışanını yani küresel iş gücünün yaklaşık yüzde 13’ünü işten çıkarmıştı.

Bu kesintiler, şirketin yaklaşık 20 yıllık tarihindeki en büyük kesinti olarak tarihe geçerken, şirket içindeki birçok organizasyonu da etkiledi. 

Washington Times'ın haberine göre, bu işten çıkarma hamlesinin ardından işlerindeki yavaşlama süren Meta ise mart ayında personel performans incelemelerini tamamladıktan sonra yeniden yapılanmasını duyurmaya hazırlanıyor.

Şirket, konuyla ilgili yorum isteğine hemen yanıt vermezken; Washington Times, yeniden yapılanmanın potansiyel ölçeği hakkında net bir rakam belirtmedi ancak ciddi anlamda işten çıkarmaların devam edebileceğini paylaştı.

Meta ayrıca son dönemde personel sayısını azaltan tek şirket değildi. Teknoloji sektöründe Amazon, IBM ve Google gibi büyük şirketler de ciddi işten çıkarmalar gerçekleştirmişti. 

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı işten çıkarılan kalifiye çalışanlarla ilgileniyor

Washington Times'ın bir başka haberinde ise Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA), son 30 yıldaki en büyük işe alım dalgalarından birini gerçekleştirmeye hazırlandığı ve işten çıkarılan büyük teknoloji şirketlerinin çalışanlarıyla ilgilendiği bildirildi.

NSA, Meta ve Amazon gibi büyük ABD şirketlerinin on binlerce kalifiye çalışanını kaybettiğinin duyulması üzerine geçtiğimiz sonbaharda LinkedIn üzerinden özel olarak teknoloji çalışanlarına ulaşmaya başlamıştı.

NSA yetenek yönetimi stratejisti Christine Parker, teknoloji sektöründe daha fazla işten çıkarma olabileceğini öngördüklerini ve bunun için harekete geçeceklerini söyledi.

Parker bir röportajında, "NSA LinkedIn üzerinden, bazı kariyer panolarımız aracılığıyla, özellikle haberlerde işten çıkarılacağını söyleyen ya da işten çıkarılacağı tahmin edilen bazı şirketlerle bağlantılı olabileceğini düşündüğümüz kişilere mesajlar göndermeye başladı. Sadece burada olduğumuzu ve devam eden bir işe alım programımız olduğunu bilmelerini sağladık." ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X