Ünlü ekonomist Kara: Bunlar daha iyi günlerimiz

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ünlü ekonomist Kara: Bunlar daha iyi günlerimiz
Doviz.com
26.08.2024 19:02

Son çeyrek dilimde veriler yine daralma yönlü seyrederken Prof. Dr. Ali Hakan Kara olumsuz sinyaller vererek uyardı: ''Moral bozmak istemem ancak bunlar daha iyi günlerimiz''

Merkez Bankası'nın yeni açıkladığı reel kesim güven endeksinde gelecek döneme dair beklentiler ekonomide durgunluk beklentilerini güçlendirirken, aynı şekilde Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) öncü göstergelerine göre de küçülme bekleniyor.

Aynı merkezden Ozan Bakış ve Tarık Kocar, kesinleşen nisan, mayıs ve haziran ayı GSYH öncü göstergeleri ile yaptığı hesaplamalarda, Türkiye ekonomisinin 2024 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 0,6 oranında küçülmesini bekliyor.

Çeyreklik bazda daralma tahmini ise yüzde 0,7 oldu.

BETAM araştırmacıları yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla tüketim malları ithalatındaki yüzde 6,5'lik artışa karşı konut kredilerinde yüzde 9,5'lik ve kamu harcamalarında yüzde 11,1'lik azalma olduğunu öngördü.

TCMB eski Başekonomisti ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Hakan Kara da TCMB’nin açıkladığı Reel Kesim Güven Endeksi verilerini şu şekilde yorumladı:

“Moral bozmak istemem, ama bunlar daha iyi günlerimiz.”

'Hani kredi kart harcamaları yüksekti; iç talep canlıydı?'

 

Etiketler: BETAM Hakan Kara
REKLAMI KAPAT X