Ünlü Yatırımcı Doug Casey: Bitcoin bir para birimidir

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ünlü Yatırımcı Doug Casey: Bitcoin bir para birimidir
Doviz.com
25.09.2017 11:21

Ünlü yatırımcı Doug Casey geçtiğimiz günlerde Bitcoin'in para olarak nitelendirilmesi gerektiğiyle ilgili açıklama yaparken uzun vadede değerinin artacağına dair şüphelerinin olduğunu söyledi. 

Casey Araştırma kurucusu bir röportajda yer alan konuşmasında, Bitcoin 'in arkasında yatan fikirleri tartıştı. Sohbet sırasında Casey, Bitcoin'i ilk aldığında değerinin 13 dolar olduğunu da ekledi.

Casey, Bitcoin' in Yunan filozof Aristo tarafından tanımlanan özelliklere sahip olduğunu savundu; bölünebilir, dayanıklı, bazı durumlarda (Casey'e göre) tutarlı ve istikrarlı. Aynı zamanda Casey, daha önce savunduğu "Bitcoin' in kullanım değeri yok" şeklindeki görüşü ile ilgili ise farklı bir açıklamada bulundu;

"Eğer bir milyon dolarınız varsa ama kimse bunu kabul etmiyorsa, bu para hiç bir işe yaramaz. Sadece iflas etmiş bir hükümetin güvencesiz yükümlülükleri geçerli olur, bir milyon Zimbabwe doları gibi. Ben Bitcoin'in durumunu önceden buna benzetmiştim ama şimdi hatalı olduğumu görüyorum, Bitcoin, çoğu platformda alış veriş için kabul ediliyor ve bu da onun bir değeri olduğunu gösteriyor."

Bitcoin için "Geleneksel bankacılık sisteminin dışında yer alan mükemmel bir aktarım cihazı" ifadelerini kullanan Casey, Bitcoin kullanım değerine karşı orijinal argümanının geçersiz olduğunu söyledi.

Bununla birlikte, Casey, kripto koinin uzun vadeli umutları konusunda çok heyecanlı olmadığını söyledi. Bitcoin'in bir para kaynağı olma şartlarını yerine getirdiğine inandığı halde bu durumun sonsuza kadar sürmeyecek olduğunu savundu. 

"Evet Bitcoin bir para birimi, bunu herkesin kabul etmesi lazım. Ama Arjantin pesosu da bir para birimi ve pek bir değeri yok. Önümüzdeki yıllarda Bitcoin de değer kaybedebiilir." 

 

 

 

REKLAMI KAPAT X