Uzmanından araç kiralayacaklara yönelik uyarı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Uzmanından araç kiralayacaklara yönelik uyarı
Doviz.com
24.08.2023 11:26

Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenleri sıralayarak, vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu.

Buna göre Sağlam, başkası adına online olarak araç kiralamanın mümkün olduğunu, bunun için ise yalnızca aracı kiralayacak kişinin adının, soyadının, e-posta adresinin, cep telefonu numarasının ve doğum tarihinin bilinmesinin yeterli olacağını söyledi.

“Gerekli bilgileri doldurarak dilediğiniz kişi için araç kiralayabilirsiniz.” diyen Sağlam, bu durumda yalnızca, araç tesliminde provizyon ödemesinin yapılacağı kartın, kiralama işlemi yapılan kişi adına olması gerekliliğine vurgu yaptı.

"Ek sürücüleri sözleşmeye eklettirin"

Kiralık aracın yalnızca sözleşmede yer alan asıl sürücü ve ek sürücülerin kullanabildiğini aktaran Sağlam, "Aracı sözleşme dışındaki bir kişinin kullandığı durumlarda kurallara göre aracın üzerindeki tüm güvenceler iptal oluyor. Bu durumda aracı farklı bir sürücü kullandığında yaşanabilecek kaza durumlarında oluşabilecek tüm masrafların sözleşmeyi yapan kişi tarafında ödenmesi gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Aracı birden çok kişinin kullanması için aracı kullanacak kişilerin sözleşmede ek sürücüler arasına eklenmesi gerektiğini aktaran Sağlam, "Sözleşmenize istediğiniz sürücüleri eklettikten sonra her ek sürücü için cüzi bir ödeme yapmanız gerekiyor. Sonuç olarak sözleşmenize aracı kullanacak herkesi ek sürücü olarak ekletirseniz olası olumsuz durumlarda aracın tüm güvencelerinden yararlanabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Otomobil giderlerini kontrol altına almak için 5 öneri Günlük yaşantının vazgeçilmez bir parçası olan otomobiller, sadece ulaşım kolaylığı değil aynı zamanda bağımsızlık ve konfor imkanı da tanıyor. Ancak bu özgürlüğün bir de maliyeti bulunuyor. İşte bu maliyeti yönetebilmeniz için 5 öneri.
REKLAMI KAPAT X