Vergi affı için geri sayım başladı: Bugün Meclis'te görüşülecek

Okuma Süresi: 2 Dakika
Vergi affı için geri sayım başladı: Bugün Meclis'te görüşülecek
Doviz.com
07.03.2023 10:51

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi olarak duyurulan, daha önce Plan ve Bütçe Komisyonun'da kabul edilen vergi ve borç affı paketi bugün Meclis gündeminde olacak.

Deprem felaketiyle 3 hafta boyunca çalışmalarına ara veren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 28 Şubat salı günü itibarıyla ilk mesai gününde emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesini ele alıp Meclis’ten geçirdikten sonra sıra yapılandırma paketine geldi.

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketi olarak kamuoyuna duyurulan ve afet sonrası revize edileceği konuşulan vergi ve borç affı bugün masaya yatırılacak.

Buna göre, “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” ile vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, il özel idareleri ve belediyelere olan borçları yapılandırma kapsamına alınacak.

Ayrıca yaklaşık 362 milyar liraya ulaşması beklenen borçlar için vatandaşlara uygun taksit imkanları ile 48 aya varan vadelerde ödeme yapma şansı tanınmış olacak.

Ancak 14 milyon kişiyi kapsayan yapılandırma paketi, 31 Aralık 2022 tarihinden önceki kamuya olan borçları kapsayacak. Buna rağmen, vergi dairesine borçlu olan 7,6 milyon vatandaşın ise silinecek borç tutarı 4,6 milyar liraya ulaşacak.

Teklifle aynı zamanda para cezalarının yanı sıra trafik cezalarında sürücülere uygulanan ceza puanları da silinecek.

Tıklayın: Yeni borç yapılandırma paketi neleri kapsıyor?

Etiketler: TBMM vergi affı SGK
REKLAMI KAPAT X