Vergi paketi yürürlüğe girdi: En düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Vergi paketi yürürlüğe girdi: En düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira oldu
Doviz.com
02.08.2024 08:54

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olmasını içeren Vergi Kanunları İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi  Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Vergi Kanunları İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni vergi paketinin yürürlüğe girmesiyle birlikte usülsüz yapanlara ise artırımlı cezalar uygulanacak. Gelir beyanı ile hasılatı arasında yüzde 20 fark olan mükellefler izaha davet edilecek.

Yeni düzenlemeyle işverenlere emekli çalışan için ödenen 5 puanlık destek primi de kaldırıldı. Kamu özel işbirliği şirketlerinden alınacak vergi yüzde 30'a çıkarıldı.

İLGİLİ HABER Yeni vergi paketinde öne çıkan 12 madde AKP'nin hazırladığı vergi paketi bugün TBMM'ye sunuldu. İşte, TBMM'de görüşüldükten sonra yürürlüğe girecek yeni vergi paketinin öne çıkan maddeleri...

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu

Buna göre 10 bin lira olan en düşük emekli maaşı yeni düzenlemeyle birlikte 12 bin 500 lira olarak uygulanacak. Düzenleme 1 Temmuz’dan itibaren geçerli.

Temmuz ayında aylıklarını alan emeklilere önümüzdeki günlerde 2 bin 500 liralık fark yatırılacak.

Yurt dışı çıış harcı 500 TL oldu

Düzenlemeyle, 150 lira olan yurt dışına çıkış harcı da 500 lira oldu. Bu miktar her yıl değerleme oranına göre artacak

Kanunla tüm sendikalı memurlar da toplu sözleşme ikramiyesi olarak 641 lira ikramiye alacak.

İLGİLİ HABER Yeni vergi paketinden ne kadar ek gelir elde edilecek? TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la doğrudan vergilerin payının ve vergiye uyumun artırılması, vergilemede güvenliğin sağlanması ve kayıt dışılıkla mücadele hedefleniyor. Peki, yeni vergiler ve kaldırılan vergi istisnalarıyla ne kadarlık ek gelir hedefleniyor? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X