Vietnam'ın en zengin iş insanının serveti iki günde %40 eridi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Vietnam'ın en zengin iş insanının serveti iki günde %40 eridi
Doviz.com
18.08.2023 16:24

Vietnamlı elektrikli araç üreticisi VinFast'in sahibi Pham Nhat Vuong'un serveti, iki günde yüzde 40 eriyerek 26,2 milyar dolara geldi.

Vietnamlı elektrikli araç üreticisi VinFast Auto, Birleşme Amaçlı Ortaklık (SPAC) yoluyla gerçekleştirdiği halka arz sonrası 85 milyar dolarlık değerlemeye ulaşarak General Motors, Ford ve Stellantis gibi devlerden daha büyük bir pazar değerine sahip olmuştu.

Şirketin hisseleri New York'taki son iki işlem gününde ise keskin şekilde düştü ve salı günü Nasdaq Global Select Market'te halka arz edildiğinde elde ettiği yüzde 255'lik kazancın yarısından fazlasını sildi.

Ancak, 46,4 milyar dolarla VinFast'ın piyasa değeri hâlâ General Motors Co.'nun üzerinde bulunuyor.

Şirket paylarındaki gerileme sonrası Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre şirketin patronu Pham Nhat Vuong'un net serveti ise kabaca yüzde 40 düşerek 26,2 milyar dolara geriledi.

Vuong ilk işlem gününde ise yaklaşık 40 milyar dolar kazanmıştı. Bu endeks tarafından şimdiye kadar kaydedilen en büyük servet sıçramalarından biri olmuştu.

İLGİLİ HABER Asya’nın en zengin kadınının serveti %84 eridi Çinli emlak devi Country Garden'ın patronu olan Yang Huiyan, şirketindeki sorunlar nedeniyle Haziran 2021'den bu yana servetinin yaklaşık 29 milyar dolarını yani yüzde 84'ünü kaybetti.
REKLAMI KAPAT X