Yat sektöründen tekne bağlama alanlarının artırılması talebi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Yat sektöründen tekne bağlama alanlarının artırılması talebi
Doviz.com
15.05.2024 15:49

Artı Boat Show Ankara CEO'su Murat Arslan, yat sektörünün en büyük beklentisinin tekne bağlama alanlarının artırılması olduğunu söyledi.

Meraklıları için deniz araçları, ekipmanları ve aksesuarlarının sergilendiği fuar, Ankara'da kapılarını açtı.

Lüks yatların da yer aldığı fuarda Arslan, denizcilik sevgisinin 7'den 70'e ülkenin her yerinde olması gerektiğini belirtti.

Dünyanın en büyük bot şovlarının denizi olmayan şehirlerde yapıldığını anlatan Arslan, "Deniz ve yelken sevgisi olan Ankara, neden bu şehirler arasında olmasın diye yola çıktık." dedi.

Fuarda fiyatı 150 bin liradan başlayıp 7 milyon liraya kadar ulaşan teknelerin sergilendiğini aktaran Arslan, "Her bütçeye uygun deniz araçları bulunuyor. Otomobil görünümlü denizde giden aracımız da bu fuarda sergileniyor. Ankaralı deniz severleri fuarımıza bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Yat sektöründe Türkiye'nin dünyada söz sahibi ülkelerden olduğuna vurgu yapan Arslan, sektörün beklentilerine ilişkin ise "Sahil şeridimizde balıkçı barınaklarının artırılması ve tekne bağlama alanlarının çoğaltılması devletimizden en büyük beklentimiz. İnsanlar tekne almaktan korkmuyor ama bağlama yeri bulamadığından tekne almaktan vazgeçiyor. Marina sıkıntımız var. Ayrıca marinalarımızın da fiyat politikalarının disiplin altına alınması lazım. Dünyanın en pahalı marinaları Türkiye'de." diye konuştu.

İLGİLİ HABER Yat turizminde Akdeniz'in gözdesi Türkiye sahilleri oldu Yat Turizm Derneği Başkanı Begüm Doğulu, deniz turizmi gelirlerinin bu yılın ocak-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artarak 10,5 milyar dolara ulaştığını belirterek, "2023'te Türkiye sahilleri Akdeniz çanağının en çok tercih edilen destinasyonu olmayı başardı." dedi.
REKLAMI KAPAT X